DPS: Ne možemo slaviti 18. septembar sa onima od kojih branimo antifašizam

DPS: Ne možemo slaviti 18. septembar sa onima od kojih branimo antifašizam

Iz Demokratske partije socijalista ističu kako ne mogu slaviti Dan oslobođenja Nikšića sa onima od kojih moraju braniti slobodarski i antifašistički duh grada.

Iz tamošnjeg odbora DPS-a navode i kako grad danas grca u problemima

"Danas Nikšić bije jednu drugu bitku, bitku da se vrijednosti za koje su se borili naši preci sačuvaju. Da se sačuva antifašistički i slobodarski duh našeg grada. Paradoksalno, ali ove vrhunske civilizacijske vrijednosti moraju se čuvati upravo od onih koji su na njegovom čelu. Od onih koji nipodaštavaju antifašizam, koji ne osuđuju skrnavljenje spomenika narodnim herojima, onih koji negiraju zločine i genocide, onih koji ne poštuju simbole i praznike države Crne Gore, onih koji pozivaju na obračun sa neistomišljenicima, onih koji odlaze na parastos Draži Mihailoviću, od koga su upravo naši preci 18. septembra oslobodili Nikšić", ističu oni.

Nikšić, kažu, bije bitke da ostane na putu savremenih, evropskih i antifašističkih ideja, da sa vlasti odu nasljednici Draže Mihailovića i njegove ideologije, da se Nikšić vrati sebi i svom slobodarstvu.

"Grad pod Trebjesom suočen je sa ogromnim ekološkim problemima, smećem u Željezari, i na ulicama, smetlištima u koritima rijeka, divljim deponijama, skandalom u vezi sa Q groznicom, komunalnim neredom, mrakom i psima lutalicama na nikšićkim ulicama. Naš grad pogađa i najveća inflacije od sticanja nezavisnosti, porast nasilja u porodici, katastrofalno stanje u zdravstvenom sektoru... Energetski sektor je pred raspadom, gdje EPCG bilježi rekordne gubitke. Nema započetih kapitalnih projekta i oni koji su nekad započeti ne završavaju se godinama. Sport i kultura se sistemski uništavaju, a djeci se oduzima pravo na bavljenje sportom. Samo partijsko zapošljavanje i nepotizam, javašluk, neznanje i nerad", dodaju iz DPS-a.

Zbog toga, kao i odnosa lokalne vlasti prema crnogorskoj istoriji i tradiciji, prema simbolima i državnim praznicima, odbornici Evropskog tima za Nikšić neće prisustvovati svečanoj sjednici Skupštine opštine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.