Zirojević: Vujović preko noći prevaspitana, crkva jača od države
Nikola Zirojević, Foto: Socijaldemorkate

"Ovo je već drugi put da se ministarka Vujović ne pita sa svojim resorom"

Zirojević: Vujović preko noći prevaspitana, crkva jača od države

Ministarka kulture i medija, Tamara Vujović, preko noći je očigledno prevaspitana, da li od strane SPC, ili od strane partijskih kolega, a povodom odbijanja saglasnosti o podizanju spomenika Amfilohiju Radoviću u Beranama, poručio je poslanik SD i predstavnik Evropskog saveza Nikola Zirojević.

Tako je ministarka, prema riječima Zirojevića, naprasno, promijenila stav i danas se, kaže, ponizno, izvinjava Eparhiji, navodeći da će preinačiti odluku i tražiti saglasnost Vlade.

"Ovo je već drugi put da se ministarka Vujović ne pita sa svojim resorom - prvi put su joj medijske zakone pisali u klubu PES-a, a ona ih branila u Parlamentu, iako je deklarativno bila protiv istih, da bi joj sad mišljenje promijenila jedna javna packa iz redova crkve", rekao je Zirojević.

Kako je dodao, ovakvo ponašanje ministarke Vujović jasno pokazuje da je jedna vjerska zajednica jača od države i da, shodno njenim potrebama, prevaspitava potencijalno neposlušne ministre u Vladi.

"Pozvao bih ministarku Vujović da podnese ostavku, ali nakon svega što smo vidjeli prilikom izglasavanja IBAR zakona, jasno je da od nje ne možemo očekivati taj nivo političke odgovornosti.

Zato, da ne bismo do u nedogled iščekivali njihove ostavke, na nama je da ih promijenimo. Taj proces počinje 29. septembra u Podgorici i Kotoru, a nakon promjena koje tu dolaze, ubrzo će biti završen i na državnom nivou", naveo je Zirojević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.