Latvijski ministar odbrane o ukrajinskoj ofanzivi na Kursk: Rat se vraća kući

KLJUČNI SIGNAL ZA RUSE

Latvijski ministar odbrane o ukrajinskoj ofanzivi na Kursk: Rat se vraća kući

Litvanski ministar odbrane Andris Spruds u intervjuu za Glas Amerike prokomentarisao je ukrajinski upad u rusku regiju Kursk.

On je operacije ukrajinske vojske u Kurskoj oblasti okarakterisao kao legitiman čin samoodbrane. Istakao je da Ukrajina ima pravo da brani svoju teritoriju i narod, čak i ako to znači izvođenje vojnih operacija unutar ruskih granica.

"Rat se u izvjesnoj mjeri, vratio kući", rekao je Spruds.

Spruds je istakao da Ukrajina trenutno kontroliše više od hiljadu kvadratnih kilometara ruske teritorije. On na ovo gleda kao na podsjetnik Rusiji da ih rat, odnosno njihove vojne aktivnosti, mogu dovesti do samouništenja.

Ministar je ove događaje protumačio kao ključni signal da Rusija ne može izaći kao pobjednik iz ovog rata.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.