Šta 60 minuta vožnje bicikla radi tijelu?
Ilustracija

Zdrave navike koje poboljšavaju život

Šta 60 minuta vožnje bicikla radi tijelu?

Sat vožnje bicikla dnevno je odličan način da podstaknete gubitak težine.

Bicikl možete koristiti i kao prevozno sredstvo do posla, prodavnice ili na kafu, što vam olakšava naviku, a učinićete mnogo za svoje tijelo i um.

Sat vožnje bicikla dnevno je odličan način da podstaknete gubitak težine. Nauka kaže da osoba od 80 kilograma može sagorjeti oko 650 kalorija tokom jednog sata vožnje biciklom.

To znači da ako vozite bicikl šest dana u nedjelji tokom godine, sagorjećete ukupno 202.800 kalorija, što je zaista impresivan broj.

Sve prednosti vožnje bicikla:

Poboljšava raspoloženje

Naučnici su otkrili da vožnja bicikla poboljšava raspoloženje. Kada je čovjek srećniji i smireniji, manje je sklon prejedanju i smanjuje se želja za slatkišima.

Kada ste u formi, postoji prirodan osjećaj blagostanja koji nam pomaže da se bolje nosimo sa stresom, bez potrebe da se prejedate.

Izgradnja mišića

Sat vožnje bicikla dnevno pomaže u izgradnji mišića, što tijelo čini vitkim, a osoba se osjeća bolje.
Mišići sagorijevaju više kalorija nego masti, čak i kada ste u mirovanju.

Idealno prevozno sredstvo

Bicikl je jednostavan, i možete ga koristiti i kao prevozno sredstvo do posla.

Jača imunitet

Vožnje bicikla dnevno jača imuni sistem i pomaže tijelu da se bolje bori protiv infekcija.

Tokom vrućine treba piti dosta vode

Iako je sjajno biti na otvorenom, topliji mjeseci donose izazove u vidu dehidracije.

Pijte vodu prije, tokom i posle vožnje i nosite laganu odjeću. Pored toga, izbjegavajte vožnju u najtoplijem dijelu dana, najbolje ujutru ili rano uveče, prenosi 24 sata.rs.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.