Sarajevo se vratilo u ’84: Snimaju se poslednje scene serije “Toma“
Foto: N1

Sarajevo se vratilo u ’84: Snimaju se poslednje scene serije “Toma“

Nakon velikog uspjeha filma "Toma" reditelja Dragana Bjelogrlića, u Sarajevu se ovih dana snimaju posljednje scene za seriju o ljubavi, životu, karijeri i velikom uspjehu Tome Zdravkovića. Dosta detalja iz Tominog života, koji nisu mogli stati u film, publika će naredne godine vidjeti u televizijskoj seriji.

U srcu Baščaršije, snimaju se poslednje masovne scene za seriju o životu Tome Zdravkovića. Skoro četiri sata materijala, koje publika nije imala priliku vidjeti u filmu, vidjeće u seriji.

“Upoznaćemo sve Tomine žene. Upoznaćemo mnogo drugih likova, situacija životnih, koji zbog trajanja filma i zbog koncepta, smo morali u filmu da preskočimo, a sama serija ide kontinuirano. Od detinjstva pa… Tako da je potpuno i koncept serije drugačiji u odnosu na film“, kaže reditelj Dragan Bjelogrlić.

Kemala Montena i Davorina Popovića glume dva mlada glumca koji su govorili na koji način su se pripremali za ove uloge.

“Kemine pjesme slušam još od malih nogu jer moji roditelji jako poštuju njegov rad. Kad smo išli na more i nazad, Kemina kaseta je bila u kolima. Sve moguće intervjue sam pogledao, sve pjesme preslušao“, kaže glumac Đorđe Stojković.

“Meni je jako drago što svoj poslednji kadar snimam baš u Sarajevu u kojem je Davorin takva jedna ikona. I da budem iskren nisam toliko bio upoznat, jesam naravno sa njegovim radom, ali sa nekim popularnijim pjesmama, a zbog snimanja sam istražio neke prve pjesme i shvatio šta je on donio na cijeli Balkan“, kaže Filip Hajduković.

No, kažu da nije bilo lako, jer su osjećali veliku odgovornost.

“Kako ne. Kako ne. Velika trema i velika odgovornost. Kad sam čitao scenario plakao sam dva puta. Zbog cijele priče. Ali Kemo i Dača su više kao komik likovi i to nekako dođe kao protivteža cijeloj drami koju nosi ovaj projekat“, kaže Stojković.

Serija je raskošnija, prati jedan duži period, ulazi u neke životne momente koji nisu mogli biti u filmu, kazao je Bjelogrlić.

A jedan od novih likova koje će publika upoznati u seriji, tumači glumac Enis Bešlagić.

“To je lik koji je bio domaćin, jedan od prvih Tominih prijatelja, pa je posle prepoznao da je on pomogao jednom čovjeku koji će postati vrhunski pevač. Ja sam buregdžija. Imali smo dvije opcije da ide na ćevape ili pitu, pa smo se odlučili za pitu. Jedna lijepa, topla priča. Domaćinska bih rekao“, kaže Bešlagić.

Film je fikcija zasnovana na Tominom životu, a takva će biti i serija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.