Sitijev čas fudbala na Old Trafordu, Junajted posle Liverpula izgubio drugi veliki derbi
Foto: Reuters

Sitijev čas fudbala na Old Trafordu, Junajted posle Liverpula izgubio drugi veliki derbi

Fudbaleri Mančester Sitija pobijedili su kao gosti na Old Trafordu velikog gradskog rivala Junajted 2:0 u prvoj utakmici subotnjeg programa 11. kola Premijer lige.

Savim zaslužena pobjeda ekipe Pepa Gvardiole. Mogla je da bude i ubjedljivija da na golu Crvenih đavola nije u prvom poluvremenu stajao raspoloženi David de Hea.

Građani su poveli već u sedmom minutu autogolom Erika Baija. Želio je defanzivac Obale Slonovače da spriječi centaršut Kansela i poslao loptu iza leđa golmana De Hee. Baiji sigurno neće po lijepom pamtiti svoj prvi meč ove sezone u Premijer ligi.

Do kraja prvog poluvremena španski golman je još pet puta sjajno intervenisao i spriječio ubjedljivije vođstvo gostiju. Ipak, u posljednjim trenucima prvih 45 minuta još jednom je zaspala odbrana Crvenih đavola što na drugoj stativi koristi Bernardo Silva i klizeći postiže gol – 0:2.

U drugom poluvremenu Solšer je napravio nekoliko izmjena, ali nije uspio ozbiljnije da ugrozi gol protivnika. Ukupno pet šuteva, samo jedan u okvir gola. S druge strane, Građani su zadovoljni rezultatom usporili igru i opet mogli da stignu do gola, ali Foden iz dobre pozicije nije imao dovoljno sreće, pogodio je stativu. Dobru šansu u finišu imao je i Stouns.

Siti posle ove pobjede, prve nad komšijama nakod četiri utakmice, skače na drugo mjesto na tabeli sa 23 boda, dva manje od vodećeg Čelsija, jednim više od Liverpula.

Junajted je ostao peti sa 17 bodova.

Ostaje pitanje šta će biti sa Solšerom? Dugi uzastopni derbi i još jedan bolan poraz na Old Trafordu nakon onog od Liverpula 0:5.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.