Siti posle velikog preokreta došao do novog trofeja Premijer lige
Foto: Reuters

Siti posle velikog preokreta došao do novog trofeja Premijer lige

Fudbaleri Mančester Sitija su u nevjerovatnom meču posljednjeg 38. kola Premijer lige posle velikog preokreta pobijedili Aston Vili na "Etihadu" 3:2 i tako odbranili titulu.

Građani su posle 69. minuta gubili 2:0, ali je ekipa Pepa Gvaridole preokrenula za svega pet minuta pogocima rezerviste Ilkaja Gundoana (dva) i Rodrija za osmi trofej prvaka Engleske, odnosno šesti u eri Premijer lige.

Liverpul je na "Enfildu“ takođe posle preokreta savladao Vulverhempton 3:1, međutim, ostali su bod iza Građana.

U Ligu šampiona pored pomenuta dva tima i Čelsija ide i Totenhem, u Ligu Evrope će Arsenal i Mančester Junajted, u Ligu konferencije Vest Hem, dok su se Noriču i Votfordu u Čempionšipu pridružili fudbaleri Barnlija.

Gosti iz Birmingema vodili su pogocima Keša u 37. i nekadašnjeg igrača Liverpula Kutinja, u tim trenucima na Enfildu je bilo 1:1 i samo se čekao gol Klopovog tima… Međutim, u trenutku sve se promijenilo. Njemac Gundoan je u 76. minutu smanjio prednost, a samo dva minuta kasnije Rodri je poravnao na 2:2.

Nevjerovatnih pet i po minuta domaćeg tima zaokružio je Gundoan vjerovatno jednim od najvažnijih pogodaka u karijeri za veliki preokret i nevjerovatno slavlje na Etihadu.

Za to vrijeme muk u Liverpulu… Crveni su ipak došli do pobjede i bar na najljepši način najavili finale Lige šampiona sa Real Madridom 28. maja u Parizu.

Vulvsi su poveli na Enfildu preko Neta u 3. minutu, izjednačio je Sadio Mane u 24. a isti igrač je u 84. minutu donio prednost svom timu. Konačnih 3:1 postavio je Robertson u 89. minutu.

Totenhem je rutinski odradio posao na gostovanju Noriču i pobedom 5:0 overio mesto u Ligi šampiona. Ubedljiv je bio i Arsenal pred svojim navijačima protiv Evertona, ali su u borbi z mesto u Ligi šampiona ostali dva boda iza gradskog rivala i moraće da se zadovolje učešćem u Ligi Evrope.

U drugo po jačini klupsko takmičenje Evrope će i Mančester Junajted uprkos porazu od Kristal Palasa 1:0. Crveni đavoli su zadržali šestu poziciju zahvaljujući neuspjehu Vest Hema na gostovanju Brajtonu – 3:1.

Mjesto u elitnoj diviziji zadržao je Lids, koji je uspio da slavi u gostima protiv Brentforda 2:1, dok će Barnli u Čempionšip iako je pred posljednje kolo bio u boljoj poziciji od tima sa Eland Rouda. Barnli je na svom stadionu izgubio od Njukalsa i pridružio se Noriču i Votfordu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.