Remi Liverpula i Čelzija po mjeri Sitija
Foto: Reuters

Remi Liverpula i Čelzija po mjeri Sitija

U derbiju 21. kola Premijer lige odigranom na Stamford bridžu Čelsi i Liverpul odigrali su neriješeno, 2:2. Najzadovoljniji je svakako Mančester siti.

Počelo je greškama i propuštenim zicerima na obije strane, a gosti su poveli već u sedmom minutu golom Sadija Manea.

Već u 26. minutu bilo je 0:2 – ovoga puta asistenciju je zabilježio Trent Aleksander-Arnold a mrežu je zatresao Mohamed Salah koji je samo nekoliko minuta ranije propustio jednu veoma izglednu priliku.

Nizale su se šanse na obije strane, gledali smo veoma energičan fudbal, a u finišu prvog dijela meča razgoropadio se Čelsi i za samo tri minuta došao do izjednačenja.

Mateo Kovačić postigao je sjajan gol - izveo je Čelsi slobodan udarac, Keleher je odbio loptu pravo na nogu hrvatskog internacionalca koji nije oklevao i poslao ju je u gol.

Ni puna tri minuta nisu protekla kada je Kristijan Pulišić pogodio za 2:2.

Od samog početka drugog dijela meča igralo se bez kalkulacija, ali su Mendi i Keleher dominirali među stativama.

Liverpul je u ovaj meč ušao bez ukupno devet što povrijeđenih što koronom zaraženih igrača i bez Jirgena Klopa. Čelsi je možda za nijansu bio u lakšoj poziciji jer nije bilo igrača na koje Tomas Tuhel ne računa već neko vrijeme - Čilvela, Džejmsa i Vernera. Ali ni Lukakua oko koga se podigla cijela fama nakon intervjua objavljenog u Italiji.

Tabela sada izgleda ovako - prvi je Mančester siti koji iz 21 meča ima 53 boda, Čelsi je takođe odigrao sve mečeve i ima 43 boda, a Liverpul iz meča manje ima 42.

Slijede mečevi FA i Liga kupa, a Premijer liga nastavlja se za čelsi i Liverpul 15. i 16. januara.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.