Marej, Jokić i Grant vodili ekipu do pobjede

Timska igra Denvera presudila Lejkersima za 2-1 u seriji

Košarkaši Denver Nagetsa slavili su u trećoj utakmici finala Zapada protiv Los Anđeles Lejkersa rezultatom 114:106. Tako je ekipa Majka Melouna smanjila zaostatak u seriji na 2-1, a junaci pobjede Denvera bili su Nikola Jokić, Džamal Marej i Džeremi Grant.

Posle prilično ujednačene igre u prvoj četvrtini, Denver je preuzeo kontrolu nad utakmicom već u drugoj dionici i nametnuo svoj ritam.

Pokušavali su Lejkersi u nekoliko navrata da priprijete ekipi Majka Melouna, ali je organizovani Denver uspijevao da odbije napade rivala.

Odlična igra Nikole Jokića, Džeremija Granta i Džamala Mareja donijela je Nagetsima +20 i to 10 minuta prije kraja utakmice. Bio je to najveći deficit Lejkersa do sada u plej ofu.

Najzaslužniji za toliku prednost Denvera bili su Džeremi Grant, Nikola Jokić i Džamal Marej koji su bili raspoloženi u napadu, ali i odlična timska odbrana Nagetsa koja nije popuštala sve do ulaska u posljednju deonicu. O dobroj odbrani Denvera govori i odnos dve ekipe u skokovima - 44:25 u korist Denvera. 

Ipak, Lejkersi su poremetili planove Majka Melouna pa Denver nije mogao tako lako do pobjede. Početkom posljednje dionice ekipa iz Los Anđelesa je predvođena Radžonom Rondom koji je kažnjavao sve greške rivala i Lebronom Džejmsom napravila seriju 16-2. Minut i po do kraja utakmice Denver je imao tri poena prednosti (98:95), a trojku za izjednačenje promašio je Lebron Džejms.

U posljednjim minutima utakmice presudni su bili poeni sjajnog Mareja, koji je još jednom bio lider na terenu.

Džamal Marej vodio je Denver sa 28 poena, 12 asistencija i osam skokova. Džeremi Grant je ubacio 26, dok je srpski centar Nikola Jokić postigao 22 poena, uz 10 skokova i pet proigravanja. Dvocifren je bio i Moris sa 14 poena. 

U redovima Lejkersa Lebron Džejms je upisao tripl-dabl sa 30 poena, 11 asistencija i 10 skokova. Entoni Dejvis je postigao 27 poena, uz dva skoka i jedno proigravanje. 

Četvrta utakmica finalne serije Zapada na programu je u noći između četvrtka i peta, u tri časa iza ponoći. 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.