Dres Kobi Brajanta prodat za 2,73 miliona dolara
Kobi Brajant

Dres Kobi Brajanta prodat za 2,73 miliona dolara

Dres LA Lakersa koji je nosio slavni košarkaš Kobi Brajant tokom svoje početničke sezone prodat je na aukciji za 2,735 miliona dolara, javlja Anadolu Agency (AA).

Aukciju je sprovela kuća SCP Auctions.

Riječ je o dresu s brojem 8 iz sezone 1996/97, a prema fotografijama, Brajant ga je nosio na najmanje četiri utakmice svoje početničke NBA sezone, uključujući dvije utakmice doigravanja.

Petostruki NBA šampion, Brajant, poginuo je 26. januara 2020. godine u padu helikoptera u Kaliforniji.

Postigao je 81 poen protiv Toronto Raptorsa u utakmici 2006. godine, što je bio drugi najbolji učinak u jednoj NBA utakmici nakon nevjerovatnih 100 poena Vilta Čemberlejna protiv Njujork Niksa iz 1962. godine.

Poznat kao Crna Mamba, Brajant je bio odan Lejkersima i cijelu svoju karijeru proveo je u toj ekipi. Sa reprezentacijom SAD-a je osvojio dvije olimpijske zlatne medalje, a igračku karijeru je okončao 2016. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.