Nasljednik slavnog fudbalera krenuo očevim stopama

Ronaldo u izolaciji trenira sa svojim sinom (VIDEO)

Portugalac Kristijano Ronaldo se prije nekoliko dana nakon dva mjeseca vratio u Torino zajedno s porodicom. Fudbaler Juventusa je bio na sigurnom u svome domu u Funčalu i do posljednjeg trenutka se premišljao oko povratka u Torino, ali klub je bio jasan i poručili su mu da se mora što prije vratiti.

Ronaldo sada mora dvije nedelje provesti u izolaciji, a onda će se priključiti svojim saigračima na treninzima. A do tada je on pronašao svog novog saigrača i partnera za treninge. Kristijano treninge odrađuje u dvorištu svog luksuznog doma u Torinu, a društvo mu pravi sin Kristijano Junior (9) koji igra u mlađim kategorijama Juventusa, prenosi 24sata.hr.

Kristijano Jr. je od djetinjstva imao priliku učiti od jednog od najboljih u istoriji, ali i geni su učinili svoje.

Mali Kristijano je već pokazao da je pokupio očeve fudbalske gene, a u debiju za U-9 ekipu Juventusa dao čak četiri gola. Istim tempom nastavio je i u sljedećim utakmicama, a pokazao je ogroman talent zbog čega su ga poslali u stariju kategoriju U-11.

Kristijano stariji ima 35 godina i na zalasku je karijere, ali porodica Ronaldo ne mora se brinuti za svoju fudbalsku budućnost. Tu je Kristijano Jr. koji već sad daje golove kao svoj otac, a uz to će imati najboljeg mogućeg mentora.

Kristijano je za Portugal igrao na četiri Evropska prvenstva i na četiri Svjetska prvenstva, a taj čudesan niz bi mogao u portugalskoj reprezentaciji nastaviti i njegov nasljednik. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.