Veselin Barović novi predsjednik KSCG-a
Veselin Barović

Veselin Barović novi predsjednik KSCG-a

Veselin Barović je novi predsjednik Košarkaškog Saveza Crne Gore (KSCG) odlučeno je na Izbornoj skupštini održanoj u hotelu Hilton u Podgorici.

Barović je dobio jednoglasnu podršku delegata, nakon čega je predložio članove Upravnog odbora koji su takođe jednoglasno izabrani, saopšteno je iz KSCG.

U tom organu su: Dragan Bokan, Đorđije Goranović, Danilo Mitrović, Zoran Piperović, Željka Ratković, Dragan Tomić, Zoran Vujičić, Aleksandar Mijajlović, Đorđije Pavićević, Vojislav Smolović, Esad Zaimović i Suad Šehović.

"Pohvalio bih rezultate i na reprezentativnom i na klupskom nivou tokom mandata prethodnog Predsjedništva koje nam je ostavilo lagodnu finansijsku situaciju, pa je na nama da održimo to stanje i odbranimo dobre rezultate, a ako se ukaže prilika i da ih poboljšamo. Potencirao bih to da će polovinom godine biti završena izgradanja dvorane KSCG-a uz pomoć kompanije Bemax. U pitanju je hala kapaciteta 2300 mjesta koja je urađena po svim standardima i sigurno će unaprijediti uslove za sve naše reprezentacije." poručio je Veselin Barović nakon ponovnog izbora  na mjesto predsjednika.

Tu funkciju je obavljao od 2000. do 2010. a od 1991. do 1995. je obavljao dužnosti predsjednika Košarkaškog saveza Jugoslavije.

Predsjednik Skupštine KSCG-a je Rafet Husović, a delegati su jednoglasno podržali i kandidata za mjesto zamjenika predsjednika - Radoslava Jovanovića.

Na Izbornoj i Redovnoj skupštini izglasan je i novi Statut KSCG-a koji je u skladu sa Zakonom o sportu, a pored toga usvojeni su još: Registracioni pravilnik, disciplinski pravilnik, pravilnik o arbirtraži, navode iz KSCG.

Usvojen je finansijski izvještaj za 2018. kao i program rada i finansijski plan za 2019.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.