Vučić: Molim Hrvatsku da Sergeja Trifunovića što prije pusti na slobodu
ALEKSANDAR VUČIĆ/ - INSTAGRAM

Vučić: Molim Hrvatsku da Sergeja Trifunovića što prije pusti na slobodu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da moli hrvatske vlasti i zahtijeva od njih da se ponašaju racionalno i da Sergija Trifunovića što prije puste na slobodu.

Vučić je u objavi na svom Instagram profilu podsjetio da je juče pri pokušaju ulaska u Hrvatsku uhapšen glumac Sergej Trifunović koji je, kako je naveo, odveden daleko od graničnog prelaza.

- Čovjek koji je moj politički protivnik, osnivač pokreta Slobodnih građana, ali i građanin Srbije, državljanin naše zemlje, uhapšen je da niko nije dovoljno razumio ili dobro razumio zbog čega, ocijenio je Vučić.

Vučić je poručio da od predstavnika vlasti u Srbiji zahtijeva da svim diplomatskim kanalima pokušaju da se izbore za pravdu i da za slobodu Sergija Trifunovića.

- A, apelujem na hrvatske vlasti da razumiju da utamničenje Srba ne vodi stvaranju boljih odnosa i ne želim da izgovaram teške riječi i kvalifikacije koje su oni zbog nekoliko desetina minuta zadržavanja govorili o Srbiji, već samo molim i zahtijevam od njih da se ponašaju racionalno i da Sergija Trifunovića što prije puste na slobodu, rekao je predsjednik Srbije.

Naveo je i da smo „prije nekoliko dana vidjeli smo opštu hajku protiv države Srbije, organizovanu spolja i iznutra, samo zato što je jedna estradna umjetnica iz Hrvatske zadržana više desetina minuta na graničnom prelazu.“

- Nije pritvarana, nije hapšena, nije maltretirana. Isti ti iznutra i i spolja ćutali su kada je advokat Berić iz Beograda bio utamničen na 15 dana, samo zbog nekakve pjesme objavljene na njegovom ličnom Fejsbuk profilu, naveo je Vučić aludirajući na zadržavanje hrvatske pjevačice Severine na graničnom prelazu Batrovci.

Severina je puštena nakon zadržavanja, ali je odlučila da se vrati u Hrvatsku, nakon čega je poručila da više nikada neće doći u Srbiju dok je Vučić na vlasti.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.