Krapović pisao Milatoviću: Hitno zakažite sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost
FOTO: Iva Mandić

Krapović pisao Milatoviću: Hitno zakažite sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost

Ministar odbrane Dragan Krapović uputio je danas dopis predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću sa apelom da se u najkraćem mogućem roku zakaže sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost radi donošenja neophodnih odluka.

U prvom redu, naveo je Krapović, radi razrješenja dužnosti aktuelnog načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore Zorana Lazarevića i time omogućilo imenovanje novog.

"Sa tim u vezi, podsjećam Vas da sam, kao odgovoran čovjek i ministar, predložio oficira koji bi trebalo da zamijeni brigadnog generala Zorana Lazarevića na dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore“, naveo je Krapović. 

On je podsjetio Milatovića da se sa razrješenjem slaže i sam aktuelni načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, što je naveo u svom nedavnom dopisu upućenom predsjedniku države. 

"Naravno, odluka je u potpunosti u nadležnosti Savjeta za odbranu i bezbjednost, te ne bih želio da se miješam u njeno donošenje, osim u dijelu nadležnosti koje mi pripadaju shodno zakonu“, naglasio je Krapović.

On je podvukao da je Vojsci Crne Gore "hitno potrebna kadrovska reforma u skladu sa strateškim dokumentima i procjenama potreba službe za podmlađivanje, te da bi se svako dalje odlaganje sjednice Savjeta za odbranu i bezbjednost negativno reflektovalo na stanje u Vojsci Crne Gore, lanac komandovanja, kao i na ispunjavanje obaveza koje proističu iz misija Vojske Crne Gore".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.