Nevjerovatni snimci dolaze nakon ukrajinskog napada na rusko skladište, registrovano 18 zemljotresa

Nevjerovatni snimci dolaze nakon ukrajinskog napada na rusko skladište, registrovano 18 zemljotresa

Ukrajina je u toku noći izvela napad na ogromno rusko skladište raketa u regiji Tver u gradu Toropets. Snimci koji dolaze pokazuju veliki broj eksplozija i užasno razaranje.

U ruskoj regiji Tver zabilježeno je 18 potresa nakon što je bespilotna letjelica udarila u skladište municije, što je izazvalo masovne detonacije, prema izvještaju Volcanodiscovery.

Serija potresa magnitude između 2 i 3,2 započela je oko 4 sata po lokalnom vremenu u srijedu, 18. septembra, i trajala je više od dva sata.
U međuvremenu, NASA-in orbitalni sistem za praćenje požara FIRMS javlja kako požar velikih razmjera bjesni u području zahvaćenog skladišta municije.

Prema izvještajima navodno je pogođen 107. arsenal Glavne raketno-artiljerijske uprave, a u njemu se nalazilo oko 30.000 tona razne municije.

Mjesto se koristi za skladištenje operativno-taktičkih projektila Iskander, taktičkih projektila Tačka-U, zračnih vođenih bombi KAB i artiljerijske municije, prema Ukrinformovom izvoru u Službi bezbjednosti Ukrajine.

Sugovornik je dodao da SBU, zajedno s drugim elementima ukrajinskih odbrambenih snaga, nastavlja sustavno smanjivati ​​neprijateljske raketne sposobnosti koje Rusija koristi za udaranje po ukrajinskim gradovima.

Izvor kaže da su ukrajinske bespilotne letjelice koje su pogodile objekt izazvale niz masivnih detonacija. Vatrena stihija već je zahvatila područje široko 6 km dok su lokalne vlasti najavile evakuaciju civila.

"Radimo na postavljanju slične predstave u drugim ruskim vojnim objektima koji pothranjuju ruski rat protiv Ukrajine", naglasio je izvor.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.