Pronađeno rješenje za bivše radnike “Košute”, Fond rada preuzeće obavezu isplata
Nišić održala sastanak sa predstavnicima bivših radnika IMO „Košuta/ - FOTO: MINISTARSTVO RADA I SOCIJALNOG STARANJA

Pronađeno rješenje za bivše radnike “Košute”, Fond rada preuzeće obavezu isplata

Na drugom sastanku, koji je ministarka rada, zapošljavanja i socijalnog dijaloga Naida Nišić održala danas sa predstavnicima bivših radnika IMO „Košuta“, povodom neisplaćenih potraživanja nastalih u stečajnom postupku, kroz međuresornu saradnju pronađeno je rješenje za isplatu istih.

Naime, kako je saopšteno iz tog resora, Fond rada Crne Gore, kao garantna instiitucija za isplatu potraživanja nastalih usljed stečaja, preuzeće obavezu isplata po zahtjevu za 693 bivša radnika Košute.

- Takođe, ova institucija preuzeće radnje u cilju povezivanja radnog staža radi ostvarivanja prava na penziju za preko 80 bivših radnika fabrike Košuta.  Ovim povodom sljedeći sastanak, na kojem će pored ministarke Nišić sa saradnicima i predstavnicima bivših radnika Košute prisutvovati i vd direktora Fonda rada Rašo Kožar, održaće se u petak 20.9.2024. godine - piše u saopštenju resora Nišić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.