Otvorena Klinika za psihijatriju: Mentalno zdravlje visoko na ljestvici
FOTO: RTCG

Otvorena Klinika za psihijatriju: Mentalno zdravlje visoko na ljestvici

U Podgorici je otvorena Klinika za psihijatriju "Dr Dušan Kosović", koja je kako poručuju nadležni savremeno opremljena i koja ima i odeljenje za Dječiju psihijatriju.

Direktor Kliničkog centra Crne Gore Aleksandar Radović poručio je da je ovo ključan trenutak za njih na koji se čekalo punih 50 godina.

"U montažnom objektu smo se zadržali 50 godina. Sada smo mentalno zdravlje postavili visoko na ljestvici - projekat je vrijedan sedam miliona eura. Zgrada se prostire na 3,5 hiljada metara kvadratnih" kazao je Radović.

Na Klinici će  se liječiti i adolescenti i djeca koja imaju mentalne poremećaje što je korak naprijed.

"Liječiće se krizna stanja, psihoticni poremećaji, dečija i adolescentena psihijatrija će postojati i bolničko liječenje maloletnika" rekao je on.

Ministar zdravlja Vojislav Šimun rekao je da je klinika trebalo da bude završena 18 mjeseci od kad je stavljen kamen temeljac ali da to nije učinjeno zbog propusta koji su se dešavali.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.