UP: Djevojčica koju je otac odveo iz Crne Gore napustila Albaniju

UP: Djevojčica koju je otac odveo iz Crne Gore napustila Albaniju

Posredstvom NCB Interpol-a Tirana utvrđeno da je američka državljanka napustila Albaniju u pravcu Velike Britanije Maloljetna državljanka SAD-a koju je otac, bez pristanka majke odveo iz Crne Gore, napustila je teritoriju Albanije u pravcu Velike Britanije, saopšteno je iz Uprave policije.

Podsjećamo, američka državljanka, koja četvrtu godinu ima stalni boravak u Baru, prijavila je policiji da je njenu maloljetnu kćerku Z. R. kidnapovao njen otac Thomas Hollenbeck 13. avgusta u večernjim satima.

- Službenici Uprave policije, Sektora za borbu protiv kriminala - NCB Interpol-a Podgorica, su kao nosilac aktivnosti, uz podršku drugih organizacionih jedinica, blagovremeno i u vrlo kratkom roku raspisali međunarodnu objavu za maloljetnom državljankom Sjedinjenih Američkih Država - naveli su  u saopštenju.

Kako je rečeno, izvršenim provjerama utvrđeno je da je otac maloljetne djevojčice zajedno sa njom napustio teritoriju Crne Gore.

Posredstvom NCB Interpol-a Tirana je, dodaje se, utvrđeno da je djevojčici izdata privremena putna isprava u Ambasadi SAD-a u Tirani, te da je ista 15. avgusta u pratnji svog oca, napustila teritoriju Albanije i to sa Aerodroma Tirana u pravcu Velike Britanije, direktnim avio letom.

- Efikasnom razmjenom podataka između NCB Interpol-a Podgorica i NCB Interpol-a Mančester, lica su zaustavljena i kontrolisana u tranzit zoni Aerodroma u Londonu 15.08.2024. godine i tom je prilikom otac maloljetnog lica H.T.W. službenicima granične policije Velike Britanije dostavio na uvid sudsku presudu Suda u distriktu Greenwod kojom je on određen da bude staratelj djeteta. Službenici Uprave policije su u vrlo kratkom roku izvršili sve potrebne mjere i radnje u cilju lociranja lica, raspisa međunarodne objave za nestalom maloljetnom državljankom Sjedinjenih Američkih Država i to posredstvom svih članica Interpol-a ,te izvršili detaljne provjere i o tome blagovremeno obavijestili nadležne pravosudne organe u Crnoj Gori - piše u saopštenju policije.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.