Paunović: Podržavamo predlog da se povećaju mjesečne nadoknade pripravnicima
Mitar Paunović

Paunović: Podržavamo predlog da se povećaju mjesečne nadoknade pripravnicima

Mlade Demokrate, kao organizacija mladih unutar Demokratske Crne Gore, u potpunosti podržava predlog Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, na čijem je čelu Anđela Jakšić Stojanović, da se Izmjenama zakona o stručnom osposobljavanju lica sa stečenim visokim obrazovanjem, pripravnicima povećaju mjesečne nadoknade sa dosadašnjih 450 na 600 eura, saopštio je predsjednik Mladih Demokrata Mitar Paunović.

Kako je rekao, imajući u vidu i najavljeno povećanje minimalne cijene rada sa 450 na 600 eura za srednjoškolce, odnosno 800 eura za visokoškolce, ovaj predlog dodatno smatraju svrsishodnim, ali i neophodnim, radi usklađivanja sa potrebama mladih, školovanih ljudi, “koje uslovima zapošljavanja, ali i cijenom rada, moramo zadržati u našoj domovini”.

“S obzirom da najavljena izmjena opšteg zakona- Zakona o radu, uz sve zaposlene, neće podrazumijevati ,,pripravnike”, odnosno polaznike programa stručnog osposobljavanja, jedino pravedno rješenje je ne dozvoliti da svršenim visokoškolicima koji ovaj program koriste čak devet mjeseci, mjesečna nadoknada za obavljanje poslova i sticanje znanja bude samo 450 eura, što ne oslikava trenutne troškove života mlade osobe u našoj zemlji”, saopštio je Paunović.

Stoga je, dodaje on, izmjena ovog Zakona, uz najavljene reforme sistema obrazovanja, infrastrukturne projekte, kao i stavljanje akcenta na vrednovanju kvaliteta, snažna poruka mladima da država misli na njih i da pored najavljenog povećanja zarada za već zaposlene mlade ljude i oni koji tek stupaju u sistem i na svoja radna mjesta mogu očekivati isto.

“Dakle, apsolutno afirmišemo pomenuti predlog i obavještavamo korisnike ovog programa, da će isti imati nedvosmislenu podršku članova Vlade Crne Gore iz reda Demokratske Crne Gore, kao i poslanika Demokrata u Skupštini Crne Gore”, zaključio je Paunović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.