Real Madrid ne prašta greške: Partizanu nedovoljno i +18, raspad crno-bijelih u drugom poluvremenu
Foto: Getty images

Real Madrid ne prašta greške: Partizanu nedovoljno i +18, raspad crno-bijelih u drugom poluvremenu

Košarkaši Partizana nisu uspjeli da se plasiraju na Fajnal-for Evrolige iako su početkom drugog poluvremena odlučujućeg petom meča četvrtfinala plej-ofa imali 18 poena prednosti protiv Reala u Madridu.

Kraljevski klub je slavio 98:94 i ukupnim rezultatom 3-2 završio seriju i zakazao polufinalni duel sa Barselonom u Kaunasu. Madriđani su prvi tim u istoriji doigravanja elitnog takmičenja koji je posle 0-2 preokrenuo na 3-2.

Ekipa iz Humske je u drugom poluvremenu primila čak 59 poena i nije uspjela peti put u istoriji da se plasira na završni turnir.

U drugom meču Fajnal-fora, koji će biti održan od 19. do 21. maja, sastaće se Olimpijakos i Monako.

Madriđani su na krilima Serhija Rodrigeza, potom i Serhija Ljulja, napravili veliki preokret i praktično iz bezizlalze pozicije došao do velikog trijumfa i mesta na završno turniru gdje će se sastati sa Barselonom. Igra tima iz Humske potpuno se raspala u većem dijelu treće i posljednjoj dionici, šut je stao, a svi pokušaji Željka Obradovića da nešto promijeni i svoj tim vrati na pravi kolosjek bili su uzaludni.

Partizan je dobro počeo duel u “Vizink centru“, očigledna je bila velika želja Kevina Pantera da odmah preuzme odgovornost, ali ruka ga nije slušala u prvoj četvrtini. U igri oba tima bilo je vidljivo kolika je važnost utakmice i koliko je svaka lopta bitna. Uvodna dionica, koji su gosti dobili 23:22, trajala je kao vječnost, skoro pola sata, izvedeno je 18 slobodnih bacanja (domaći 10/10, gosti 8/8), a crno-bijeli nisu imali nijednu izgubljenu loptu za razliku od četiri Reala.

Kapiten Beograđana Panter je u ranoj fazi druge četvrtine postigao dvije trojke, brzo došao do 11 poena, za plus 7 za goste. Seriju crno-bijelih 9:0 kompeltirao je zakucavanjem Matijas Lesor i u 13. minutu bilo je 34:25.

Partizan je održavao prednost i pored velikog pritiska sa tribina, odnosno igrača i stručnog štaba domaćih na sudijsku trojku, a utisak je da je i ranije mogao do ubjedljivije prednosti. Zonska odbrana Kraljevskog kluba u tim trenucima zbunila je Obradovićevu ekipu, a olakšavajuća okolnost bile su tri lične greške Edija Tavaresa u 16. minutu.

Lesor je sa penala svom timu prvi put donio dvocifrenu prednost (42:31), a finiš prvog poluvremena u potpunosti je pripao gostima. Raspoloženi Panter pogodio je još jednu trojku, ukupno treću u drugom periodu od šest svog tima, potom i Zek Ledej i ekipa Željka Obradovića je na odmor otišla sa 16 poena viška – 55:39.

Partizan je u 23. minutu imao maksimalnih 59:41, Real se serijom 10:2 vratio na minus deset (61:51), ali Panter, Egzum i Ledej su pogodili po trojku i odbili opasan nalet domaćeg tima za 72:56 u 27. minutu. Kraljeveski klub je sve pokušavao, mijenjao je Mateo postave, a iskusni Rodrigez je u 30. minutu trojkom spustio svoj tim na jednocifreni minus – 66:75.

Rodrigez je početkom poslednje dionice upisao brzih sedam poena, Madriđani su se potpuno vratili (74:78), a kada su mu se pridružili Hezonja i Serhio Ljulj domaći su na 2:10 minuta prije kraja došli do velikih 97:88.

Kraljevski klub je u drugom poluvremenu postigao devet trojki, crno-bijeli su u najbitnijim momentima ostali bez šuta i koncentracije, a tako iskusna i kvalitetna ekipa kao što je Real sve je to iskoristila i drugu godinu uzastopno će biti učesnik završnog turnira.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.