Elena Ribakina je šampionka Vimbldona
Elena Ribakina, Foto: Reuters

Elena Ribakina je šampionka Vimbldona

Ruskih tenisera i teniserki, zvanično, nije bilo na ovogodišnjem Vimbldonu. Ali, upravo je jedna Ruskinja podigla pehar namijenjen pobednici najprestižnijeg grend slema. Elena Ribakina je šampionka Vimbldona.

Pod zastavom Kazahstana, teniserka koja je do 2018. godine igrala za Rusiju osvojila je Vimbldon pobjedom protiv druge na svijetu Ons Žaber, posle preokreta, rezultatom 3:6, 6:2, 6:2.

Došla je sa lošim rezultatim na turnirima na travi. Nadala se možda drugoj nedelji, a otići će sa šampionskim peharom nakon dvije sjajne nedelje.

Žaber je praktično rutinski osvojila prvi set, ali Ribakina je u drugom počela bolje da servira, bolje da igra i uspjela da se izbori za treći set.

A u trećem je bila dominantna.

Možda je i Žaber mogla bolje, u skladu sa onim što je prikazivala protekle dvije nedelje, ali ne može se reći da je Ribakina pobijedila zahvaljujući greškama rivalke.

Ovo je za Ribakinu prva grend slem titula, a ona je 127. teniserka koja je u istoriji pobeđivala na nekom od četiri najveća turnira.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.