Novak Đoković osmi put u finalu Vimbldona: Preokrenuo protiv Norija, i nastavio pohod ka 21. GS-u
Novak Đoković, Foto: Getty images

Novak Đoković osmi put u finalu Vimbldona: Preokrenuo protiv Norija, i nastavio pohod ka 21. GS-u

Srpski teniser Novak Đoković po osmi put u karijeri plasirao se u finale Vimbldona.

Treći igrač svijeta u polufinalu trećeg Gren slem turnira u sezoni pobijedio je domaćeg predstavnika, 12. igrača svijeta, Kamerona Norija 3-1, po setovima 2:6, 6:3, 6:2, 6:4 za dva časa i 35 minuta igre i u nedelju će se za sedmu titulu u Londonu sastati sa Nikom Kirjosom.

Australijanac je do prvog Gren slem finala došao bez borbe posle povlačenja Rafaela Nadala, dok će Novak igrati za 21. trofej, četvrti uzastopni, odnosno ukupno sedmi u prijestonici Engleske. U Open eri više titula od Srbina imaju samo Rodžer Federer (8) i Pit Sampras (7).

Tridesetpetogodišnji Beograđanin će u nedelju odigrati 32. Gren slem finale u karijeri, što je istorijski rekord. Nevjerovatan je i podatak da je Novak na Vimbldonu u seriji od 27 pobjeda.

Đoković je loše počeo na Centralnom terenu, bilo mu je potrebno vrijeme da se navikne na vreli londonski dan, ali nakon što je izgubio prvi set stavio je kačket i sve se promijenilo. Novak je diktirao tempo, pogađao je ono što obično pogađa i kako je vrijeme prolazilo bilo je jasno da Nori nema nikakve šanse protiv Srbina i pored velike podrške sa tribina.

Noleta u nedelju u 15 časova očekuje odlučujući duel na Vimbldonu, a interesantno je da Kirjos ima maksimalan učinak protiv Novaka – 2:0. Australijanac je dobio oba meča, u Akapulku i Indijan Velsu 2017. Pravo vijreme za revanš srpskog asa…


 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.