Kirjos igra tenis života: Najveći
Nik Kirjos

Kirjos igra tenis života: Najveći "brbljivac" svjetskog tenisa u polufinalu Vimbldona

Australijski teniser Nik Kirjos ostvario je najbolji rezultat karijere na grend slem turnirima – u srijedu je na "Terenu broj jedan“ rezultatom 3-0 porazio Čileanca Kristijana Garina i plasirao se u polufinale muškog singla Vimbldona.

Po setovima bilo je 6:4, 6:3, 7:6 (5) za 27-godišnjeg Kirjosa posle dva časa i 15 minuta tenisa. Teniseru iz Kanbere naredni rival biće bolji iz duela koji igraju Rafael Nadal i Tejlor Fric.

U fantastičnoj je formi najveći "brbljivac“ svjetskog tenisa – ovo mu je bila 12. pobjeda u 14 mečeva na travi u 2022. godini i sada ne djeluju "nategnuto“ Kirjosove izjave da je jedan od petorice najboljih na svijetu kada se igra na ovoj podlozi.

Kirjos je prvi polufinalista Vimbldona koji nije bio nosilac još od 2008. godine – tada su taj uspjeh ostvarili Rajner Šutler i Marat Safin.

Igrao je prilično dobro Australijanac i iskoristio činjenicu da je Garin u prethodnom kolu protiv Aleksa De Minora na terenu morao da provede čak četiri i po sata. Pobijedio je Kirjos, 40. igrač svijeta, tri pozicije slabije rangiranog Južnoamerikanca prilično lako.

Dopustio mu je samo jedan brejk, odservirao je 17 asova (protivnik 2), a uprkos agresivnijem tenisu imao je tek šest neiznuđenih grešaka više od rivala. Zanimljivo je da je jedini put na meču Kirjos izgubio servis u prvom gemu duela. Ipak, do kraja prvog seta napravio je dva brejka i poveo sa 1-0, a u drugom mu je dovoljan bio brejk u četvrtom gemu. U trećem setu nijedan igrač nije gubio servis, a Kirjos je u odlučujućem taj-brejku iskoristio prvu meč-loptu za veliki trijumf.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.