Golden Stejt Voriorsi u velikom finalu NBA lige
Foto: Getty images

Golden Stejt Voriorsi u velikom finalu NBA lige

Golden Stejt Voriorsi vratili su se u veliko finale NBA lige. Ratnici će se šesti put u posljednjih osam godina boriti za titulu. U petom meču na domaćem terenu rutinski su dobili Dalas 120-110 i slavili ukupnim skorom 4-1 u finalu Zapadne konferencije.

Nije bilo mnogo neizvjesnosti u meču u San Francisku. Ratnici su praktično od samog početka držali sve konce u svojim rukama. Dobili su prvu dionicu 28-23, a odlučujuću prednost su stekli tokom druge dionice.

Bili su u ovom dijelu meča izrazito napadački raspoloženi, upisali su čak 41 poena, a primili 29 i na odmor su otišli sa velikih plus 17.

Ništa se nije promijenilo ni na startu trećeg kvartala. Razlika je samo rasla da bi u jednom trenutku iznosila maksimalnih 25 razlike. Najsvjetliji period igre Dončić i drugovi su imali u finišu treće četvrtine kada su serijom 14-0 prišli na minus osam. Međutim, više od toga nisu mogli.

Predvođeni raspoloženim Tompsonom, Voriorsi su iskontrolisali dešavanja u posljednjoj četvrtini i bez mnogo uzbuđenja stigli do pobjede vrijedne borbe za titulu.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Tompson sa 32 poena uz šut iz 12 od 25, a pogodio je osam trojki iz 16 pokušaja. Pratili su ga Vigins sa 18, Grin sa 17, Pul sa 16 i Stef Kari sa 15 poena. Nemanja Bjelica, srpski reprezentativac, proveo je na parketu skoro 22 minuta i stigao do pet poena, šest skokova i tri dodavanja.

Na drugoj strain Dončić je brojao do 28, ali uz loš procenat šuta iz igre. Upisao je i devet skokova i šest asistencija. Dinvidi je imao 26 poena. Boban Marjanović ni u ovom meču odlukom trenera nije odigrao nijedan minut.

U velikom finalu, Golden Stejt će na megdan boljem iz duela Majamija i Bostona. Seltiki vode u seriji 3-2 i na domaćem terenu u noći između petka i subote imaće šansu da ostvare konačan trijumf.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.