Seltiksi pobijedili Voriorse, Boston korak bliže tituli
Foto: USA Today

Seltiksi pobijedili Voriorse, Boston korak bliže tituli

Košarkaši Boston Seltiksa pobijedili su Golden Stejt Voriorse sa 116:100 i tako su poveli sa 2-1 u velikom finalu NBA lige.

Domaći tim je bolje počeo meč, Golden Stejt se vratio u igru u trećoj dionici, ali su Seltiksi definitivno prelomili utakmicu u posljednjoj četvrtini i nisu dozvolili neizvjesnu završnicu.

Kari je postigao 15 poena u tom trećem periodu u kojem se Kerov tim vratio u igru, ali se povrijedio u završnici meča posle duela sa Horfordom.

Najbolji kod Bostona bio je Džejlen Braun sa 27 poena (9-16 iz igre), 9 skokova i 5 asistencija, dok je Džejson Tejtum upisao 26 poena (9-23 iz igre), 6 skokova i 9 asistencija.

Odličan je bio i Markus Smart sa 24 poena (8-17 iz igre), 7 skokova i 5 asistencija, dok je Al Horford zabilježio 11 poena (5-7 iz igre), 8 skokova i 6 asistencija.

Stef Kari predvodio je Voriorse sa 31 poenom (12-22 iz igre), uz 4 skoka i 2 asistencije, a Klej Tompson imao je 25 poena (7-17 iz igre) i po 3 skoka i asistencije.

Endru Vigins dodao je 18 poena (7-16 iz igre, 7sk, 2ast), a Drejmond Grin meč je završio sa 2 poena (1-4 iz igre), 4 skoka i 3 asistencije. Džordan Pul dao je 10 poena (4-8 iz igre, 3sk, 3ast).

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica na terenu je proveo samo tri minuta i za to vrijeme je promašio jednu dvojku i upisao asistenciju.

Četvrta utakmica igra se takođe u Bostonu, u petak na subotu od 3.00.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.