Tramp poručuje da će se vratiti na mjesto atentata i održati veliki miting

Tramp poručuje da će se vratiti na mjesto atentata i održati veliki miting

Kandidat Republikanske stranke na predstojećim predsjedničkim izborima u SA Donald Tramp najavio je da će uskoro održati još jedan miting u Batleru, u Pensilvaniji, gdje je bio meta atentata.

- Vratiću se u Batler, u Pensilvaniji, na veliki i preijlep miting‘, poručio je Donald Tramp na društvenim mrežama.

Tramp poručuje da će se vratiti na mjesto atentata na veliki miting

Tramp nije naveo datum mitinga, a detalje će objaviti naknadno, prenose agencije.

Atentat na bivšeg američkog predsjednika izvršio je Tomas Metju Kruks na predizbornom skupu u Pensilvaniji 13. jula.

Donald Tramp je ranjen u desno uvo, jedan njegov pristalica je ubijen, dok su dvojica ranjena.

FBI je saopštio da je Trampa u Pensilvaniji pogodio metak u uvo. "Ono što je pogodilo bivšeg predsjednika Trampa u uvo bio je metak, cio ili fragmentovan na manje komade, ispaljen iz puške", saopštio je FBI.

Saopštenje je uslijedilo dva dana nakon što je direktor FBI Kristofer Rej izjavio da nije jasno da li su Trampove povrede nanijete metkom, gelerom ili staklom. 

Bivši Trampov ljekar Roni Džekson, u vrijeme njegovog mandata u Bijeloj kući, negirao je tvrdnju direktora FBI da je geler, a ne metak, mogao da izazove povredu desnog uha republikanskog kandidata u pucnjavi u Pensilvaniji. 

 - Apsolutno nema dokaza da je to bilo nešto drugo osim metka, napisao je ljekar.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.