Alkaraz najmlađi četvrtfinalista USO u open eri
Karlos Alkaraz, Foto: Getty images

Alkaraz najmlađi četvrtfinalista USO u open eri

U pet setova je savladao Stefanosa Cicipasa, a sada se nakon još jednom duela u pet setova i pobjede nad Peterom Gojovčikom Karlos Alkaraz plasirao u četvrtfinale US Opena.

Gubio je Alkaraz 1:0 i 2:1 u setovima, oba igrača su tražila pomoć ljekara u četvrtom setu i na kraju je Španac slavio 5:7, 6:1, 5:7, 6:2, 6:0 za tri sata i 26 minuta igre.

Za mladog tenisera ovo je prvo Gren slem četvrtfinale u karijeri. On je najmlađi igrač koji je došao do ove faze takmičenja na US Openu u open eri.

Gojovčik je u prvom setu poveo 3:0 uz dva brejka, ali se do 4:4 Alkaraz vratio pa čak i poveo uz novi brejk 5:4, ali je nakon toga Gojkovčik nanizao tri gema, napravio dva nova brejka i osvojio prvi set.

Kroz drugi dio meča se Alkaraz lagodno prošetao, prepustio je rivalu samo jedan gem i uveo nas u treći set u kome je ponovo vođena velika borba. Gojovčik je prvi stigao do brejka i to već u trećem gemu, ali se u devetom Alkaraz vratio i nakon spašene set lopte i napravio brejk. Bio je to samo uvod u novi niz Gojovčika i dva vezana gema za vođstvo 2:1.

Četvrti set dobro je počeo za Gojovčika, odmah je napravio brejk ali tu je sve stalo. Zatražio je prvo Alkaraz medikal, a za njim i Gojovčik i čini se da se od toga nije ni vratio u meč. Nizao je dobre poene Španac, osvojio je četvrti set da bi u petom bio potpuno dominantan i osvojio ga je sa nulom.

Mladi Španac koji je već miljenik navijača u Njujorku u četvrtfinalu će igrati sa Feliksom Ože-Alijasim, koji je bio bolji od domaćeg predstavnika Frensisa Tijafoa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.