Ništa od kalendarskog slema za Đokovića: Medvedev slavio u finalu US Opena za prvu grend slem titulu u karijeri
Foto: Getty images

Ništa od kalendarskog slema za Đokovića: Medvedev slavio u finalu US Opena za prvu grend slem titulu u karijeri

Bez kalendarskog grend slema je ostao Novak Đoković. U finalu US Opena je srpski teniser izgubio od Danila Medvedeva 6:4, 6:4, 6:4.

Istorijsku šansu imao je Đoković, da postane prvi teniser posle Roda Lejvera 1969, koji će trijumfovati na sva četiri najveća turnira.

Ipak, nije mario za to Medvedev u nedelju u Njujorku. Fantastičan meč odigrao je drugi teniser svijeta, pa je osvojio prvu grend slem titulu u karijeri. Na svojevrstan način se revanširao Srbinu za poraz u finalu Australijan Opena početkom godine.

Već na početku meča je bilo očigledno da je Novak nervozan, da je pritisak možda bio i preveliki. Nije prvi reket svijeta bio na svom nivou, pa je izgubio u svom 31. grend slem finalu. Đoković je ostao na 20 najvećih titula i to je rekord koji i dalje deli sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Finalni meč je trajao dva sata i 15 minuta. Medvedev ga je završio sa 38 vinera i 31 neiznuđenom greškom. Đoković je upisao 27 direktnih poena i 38 promašaja.

Loše je Novak počeo meč, nije ga služio servis. Već u prvom gemu je Medvedev došao do brejka, posle nekoliko grešaka Srbina. Jasno je bilo da je važnost meča uticala na prvog tenisera svijeta, koji se u trećem gemu ponovo suočio sa brejk loptama. Zaigrao je od tog momenta bolje Novak, počeo je bolje da servira. Ipak, nikakve šanse mu nije dao Medvedev u svojim gemovima, pa je uz rano stečenu prednost došao do prvog seta.

Velika borba vodila se u drugom. Ljutio se Novak zbog propuštenih brejk šansi u drugom i četvrtom gemu, pa je u jednom momentu slomio reket. Nije ni to pomoglo, Đoković nije mogao da dođe do svoje igre. S druge strane, Danil je djelovao odlučno, sigurno, pa je u petom gemu oduzeo servis rivalu. Bilo mu je to dovoljno da dođe i do drugog seta.

Nije posustajao Rus. Maksimalno je koristio svoje šanse, uživao je na terenu, bio je rasterećen, pa je napravio dva brejka na početku trećeg seta. Trudio se Đoković da odgovori, ali jednostavno nije mogao. U završnici je uspio prvi reket sveta da vrati jedan brejk, ali to nije bilo dovoljno. Medvedev je slavio najveću pobjedu u karijeri.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.