Zvanično: Đoković ne učestvuje na US Open
Novak Đoković

Zvanično: Đoković ne učestvuje na US Open

Novak Đoković i zvanično je objavio da se povukao sa predstojećeg US opena.

Đoković kao nevakcinisani stranac ne može da uđe u zemlju, a Teniska asocijacija SAD (USTA) nije od američke vlade tražila izuzeće za svog trostrukog šampiona.

"Nažalost, neću se takmičiti ove godine u Njujorku. Želim svim igračima dobar turnir. Hvala mom #NoleFam (navijačima) za svu ljubav, podršku i ohrabrenje. Nastavljam da čuvam formu i optimizam i radujem se novim takmičenjima. Vidimo se uskoro!“, napisao je Đoković na Tviteru.

Poslednji grend slem turnir u godini počinje 29. avgusta. Novak je u Njujorku slavio 2011, 2015. i 2018. godine.

"Novak je veliki šampion i nesrećno je što neće moći da nastupi, jer ne može da uđe u zemlju kao nevakcinisani stranac. Radujemo se da ponovo ugostimo Novaka na US openu 2023. godine“, rekla je direktorka US opena Stejsi Alaster.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.