Nestvarno finale Antetokupma:
Janis Antetokumpo, Foto: Getty images

Nestvarno finale Antetokupma: "The Greek freak" sa 50 poena vodio Milvoki do prstena NBA lige

Košarkaši Milvoki Baksa novi su šampioni NBA lige! Oni su savladali Finiks Sanse sa 105:98 kod kuće i tako su sa 4-2 u pobjedama bili bolji u velikom finalu.

Heroj je bio Janis Antetokumpo, koji je odigrao najbolji meč u karijeri, uzevši u obzir ulog – 50 poena, uz šut iz igre 16-25 i za njega nevjerovatnih 17-19 sa linije penala. Dodao je 14 skokova, 2 asistencije i 5 rampi, uz 6 izgubljenih lopti.

U utakmicama koje potencijalno donose titulu, jedino je još Bob Petit dao 50 poena, 1958. godine, a sljedeći na toj listi je Majkl Džordan sa 47 poena.

Ispred Fiserv foruma okupilo se više od 70.000 ljudi, a Baksi će slaviti titulu posle pedeset godina i generacije Karima Abdul-Džabara i Oskara Robertsona, koji su 1971. došli do dosad jedinog prstena za Bakse, prenosi Sport klub.

Uprkos lošoj prvoj četvrtini, nisu se Sansi lako dali, naprotiv. U drugoj četvrtini su napravili preokret i sa šest poena prednosti otišli su na veliki odmor.

Kao i u većem dijelu plej-ofa, Bakse nije išao šut za tri poena (6-27), ali spektakularni Antetokumpo sve je nadoknađivao. Egal je bio pred ulazak u posljednju četvrtinu, Buker je potpuno uštopovan, a Janis je na drugoj strani vodio šou.

U samoj završnici, važne šuteve je pogodio i Midlton, kao i često tokom doigravanja – važan pogodak za 96:90 na četiri i po minuta do kraja, a zatim i ključni šut na 56 sekundi do kraja za 102:96, te dva bacanja dvanaest sekundi posle toga.

Midlton je završio sa 17 poena (6-13 iz igre) i po 6 skokova i asistencija, uz 5 ukradenih lopti, dok je Bobi Portis upisao 16 poena (6-10 iz igre) i 3 skoka. Džru Holidej imao je 12 poena (4-19 iz igre), 9 skokova i 11 asistencija, a Bruk Lopez dodao je 10 poena (5-10 iz igre, 8sk).

Za Sanse, najefikasniji je bio Kris Pol sa 26 poena (11-19 iz igre), 2 skoka i 5 asistencija, a Devin Buker nije imao svoje veče – 19 poena, uz 8-22 iz igre (0-7 za tri), 3 skoka, 5 asistencija i 6 izgubljenih lopti. Dže Krauder imao je 15 poena (6-11 iz igre) i 13 skokova, a Diandre Ejton dodao je 12 poena (3-11 iz igre) i 6 skokova.

Baksi su na putu do titule eliminisali Majami Hit, Bruklin Netse, Atlanta Hokse i sada Finiks Sanse.

Finiks je izbacio Los Anđeles Lejkerse, Denver Nagetse, Los Anđeles Kliperse, u svom prvom velikom finalu od 1993. godine vodili su Sansi 2-0, ali su završili sa četiri uzastopna poraza.

Na kraju, Baksi sa 26-godišnjim Janisom Antetokumpom osvajaju titulu – posle dva MVP priznanja, Grk je sada i prvak i MVP velikog finala.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.