Vimbldon: Ozbiljne sumnje, namještena dva meča
Foto: Original

Vimbldon: Ozbiljne sumnje, namještena dva meča

Najmanje dva meča odigrana na Vimbdlonu su pod istragom zbog potencijalnog namještanja, prenose inostrani mediji.

Njemački ‘Die Welt’ dobio je informacije o ‘mogućim manipulacijama’ koje su se mogle dogoditi na grend slemu u Lonodnu, a koje se odnose na jedan meč u singlu i jedan u dublu.

Navodi se da je nekoliko kladionica prijavilo te mečeve zbog niza neobičnih opklada, iako nisu poznati detalji.

 

https://t.co/NZuf9z83yv

— Brad Gilbert (@bgtennisnation) July 13, 2021

 

Kada je riječ o meču u pojedinačnoj konkurenciji, tvrdi se da se radi o duelu prvog kola u kojem je učestvovao takmičar iz Njemačke. Kaže se da je na kraju drugog seta na tačan rezultat uplaćena petocifrena suma novca. Takođe je objašnjeno da je potencijalni osumnjičeni rival tog igrača iz Njemačke. Ne navodi se da li je riječ o muškoj ili ženskoj konkurenciji.

Odmah se pojavila i lista onih koji su u prvom kolu imali protivnika iz Njemačke, to su teniserke Stojanović, Paolini, Džu, Aleksandrova i teniseri Medvedev, Šapovalov, Veseli, Rinderkneh, Opelka, Kvon, Grikspor.



Vesely
Shapovalov
Rinderknech
Opelka
Kwon
Griekspoor
Medvedev
Paolini
Stojanovic
Zhu
Alexandrova https://t.co/hqitmq3wUJ

— enrico maria riva (@enricomariariva) July 13, 2021

 

Što se tiče dublova, riječ je navodno o meču prvog kola za muškarce.

Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA) zadužena je za pokretanje istraga o namještanju mečeva. Na pitanje da li je ispitivano ono što se dogodilo na Vimbldonu, iz agencije su saopštili da ne mogu da komentarišu pojedinačne slučajeve iz operativnih razloga, ali da imaju odgovarajuće informacije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.