Reprezentacija Jugoslavije iz 1991. godine najbolji tim svih vremena u Evropi (VIDEO)
Antonelo Riva

Nemoguće je bilo pobijediti ih

Reprezentacija Jugoslavije iz 1991. godine najbolji tim svih vremena u Evropi (VIDEO)

Antonelo Riva, legendarni italijanski košarkaš, smatra da je reprezentacija Jugoslavije iz 1991. godine vjerovatno najbolji tim svih vremena u Evropi.

Jugoslavija predvođena Đorđevićem, Kukočem, Divcem, Danilovićem, Rađom i ostalim legendarnim košarkašima osvojila je zlato na Evrobasketu u Italiji te godine.

U intervjuu za "Nezavisne novine" Riva kaže da je "taj tim bio prejak" i da su "pokušali sve, ali je bilo nemoguće pobijediti ih".

"Bili su prejaki za sve, bio je to najveći tim koji je Jugoslavija imala i vjerovatno najbolji u Evropi svih vremena. Pokušali smo sve na tom meču, ali bilo ih je nemoguće pobijediti, protiv tako jakog protivnika nikada nisam igrao. Svaki igrač u timu je imao karakteristike kao Đorđević. Recimo, Vlade Divac je bio snažan kao i mnogi centri, ali je tehnički bio fantastičan igrač koji je bio vrhunski dodavač. Imao sam sreću da igram i u timu s njim za ol-star ekipu Evrope, proveli smo sedmicu dana zajedno. Radi se o sjajnom čovjeku i igraču", rekao je Riva za "Nezavisne novine". 

Jugoslavija je u finalu Evrobasketa pobijedila domaćina Italiju sa 88:73, a tim su predvodili Rađa sa 23 poena, Kukoč sa 20, Perasović sa 12 i Divac sa 10 poena. 

Za najkorisnijeg igrača turnira (MVP) proglašen je Toni Kukoč. 

Sastav Jugoslavije na prvenstvu Evrope 1991. godine:
Zoran Sretenović
 (Split)
Velimir Perasović (Split)
Toni Kukoč (Split)
Zoran Savić (Split)
Arijan Komazec (Zadar)
Aleksandar Đorđević (Partizan)
Predrag Danilović (Partizan)
Žarko Paspalj (Partizan)
Zoran Jovanović (Crvena zvezda)
Jure Zdovc (Olimpija)
Dino Rađa (Virtus Roma)
Vlade Divac (Los Anđeles Lejkersi)
Trener: Dušan Duda Ivković

Nezavisne/B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.