Vujošević se osjeća odlično i jedva čeka kvalifikacije
Duško Vujošević

Bukva posjetio selektora BIH

Vujošević se osjeća odlično i jedva čeka kvalifikacije

Sejo Bukva, potpredsjednik Košarkaškog saveza BiH, proteklog vikenda u Beogradu posjetio je Duška Vujoševića, selektora muške seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Iz bh. kuće košarke navode da, na radost svih ljubitelja košarke u BiH, Vujoševićev oporavak teče po planu i da će sa klupe predvoditi košarkaše u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, koje počinju u novembru.

"Razgovarali smo o stanju u KS BiH i predstojećim kvalifikacijama. Na zadovoljstvo svih nas, selektor se osjeća odlično i kako je sam rekao, jedva čeka da počnu pripreme za prvi krug kvalifikacija", rekao je Bukva, javlja Anadolija.

Vujoševiću je 20. septembra ove godine na Kliničkom centru u Beogradu amputiran gangrenozni prst na lijevoj nozi.

BiH se nalazi u grupi E kvalifikacija za SP u Kini u 2019. godine.

Protivnici su joj Belgija, Francuska i Rusija, a tri prvoplasirane selekcije plasiraće se u drugi krug kvalifikacija. Utakmice prvog i drugog kola igraće se 24. i 27. novembra. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.