Erdoan i Bin Salman razgovarali o ratu u Gazi

TURSKI PREDSJEDNIK

Erdoan i Bin Salman razgovarali o ratu u Gazi

Erdoan je posebno naglasio značaj povećanja pritiska međunarodne zajednice na Izrael zbog zločina protiv čovječnosti

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) telefonom je razgovarao sa prestolonasljednikom Saudijske Arabije Mohammedom bin Salmanom, javlja Anadolija.

U saopštenju Direkcije za komunikacije turskog predsjednika navodi se da su dvojica čelnika razgovarali o genocidu koji Izrael vrši na palestinskim teritorijama, te o regionalnim i globalnim pitanjima.

Erdoan je posebno naglasio značaj povećanja pritiska međunarodne zajednice na Izrael zbog zločina protiv čovječnosti koje je Izrael počinio na palestinskim teritorijama, posebno u Gazi.

- Predsjednik Erdogan je kazao da se izraelski napadi i kršenja ljudskih prava moraju zaustaviti i uspostaviti trajni prekid vatre, te se dotaknuo važnosti zajedničkog djelovanja islamskih zemalja po ovom pitanju - navodi se u saopštenju.

Izvor:Avaz.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.