Alžir spasava Liban

Alžir spasava Liban

Alžir će odmah početi da snabdijeva Liban gorivom za elektrane nakon što je ta zemlja ostala bez električne energije u subotu zbog iscrpljenih zaliha goriva, javio je alžirski državni radio.

Cijeli Liban ostao je bez električne energije nakon što je posljednja proizvodna jedinica elektrane "Az-Zahrani" koja je ostala na mreži obustavila rad zbog nedostatka goriva, saopštila je u subotu libanska elektroprivredna kompanija.

Rečeno je da će se napajanje električnom energijom nastaviti postepeno kada budu obezbijeđene nove zalihe goriva, bilo putem ugovora o razmjeni sa Irakom ili preko drugih izvora, prenio je Rojters.

Bivši savjetnik libanskog ministra energetike i vodnih resursa Radža Al-Ali rekao je u petak za RIA Novosti da bi elektrane u Libanu mogle potpuno da zaustave rad narednih dana zbog nedostatka rezervi goriva u zemlji.

Problem snabdijevanja električnom energijom u Libanu ostao je neriješen od kraja građanskog rata 1990. godine

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.