Stiglo osvježenje, sjutra moguća kiša
Ilustracija

Vremenska prognoza

Stiglo osvježenje, sjutra moguća kiša

U Crnoj Gori sjutra oblačno, a moguće su i kiše.

Na sjeveru Crne Gore sjutra će biti promjenljivo oblačno i nestabilno, povremeno kiša ili pljusak sa grmljavinom. Više padavina u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren južni, uz nestabilnost, pojačan i jak. Temperatura do 28 stepeni.

Na jugu će biti više kiše i pljuskova praćenih grmljavinom, povremeno uz jak vjetar, naročito na primorju. Lokalno su moguće umjerene ili obilne količine kiše. Temperatura oko 30 stepeni.

More će biti umjereno talasasto. Vjetar umjeren, južni i jugoistočni, sa pojavama moguće pojačan i jak. Temperatura mora uz obalu oko 25 stepeni. UV indeks dosta nizak.

Narednih dana na sjeveru, u utorak povremeno kiša i grmljavina, i još svježije, dok se u srijedu očekuje promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a u popodnevnim satima ponegdje je moguće i malo kiše.

Na jugu u utorak će još biti povremene kiše, posebno u prvom dijelu dana, dok se u srijedu očekuje pretežno ili djelimično sunčano vrijeme.

Prognoza za Evropu:

Sjutra se iznad centralnog Mediterana formira visinski ciklon koji zahvata područje Apeninskog i Balkanskog poluostrva tako da će u ovim oblastima biti kiše pljuskova i grmljavine.

Kiša se još očekuje u uskom pojasu od Finskog zaliva do Alpa, dok će britanska ostrva zahvatiti jaki talas sa Atlantika, i donijeti kišu praćenu jakim južnim i jugozapadnim vjetrom.

Na Pirinejima, zapadnom Mediteranu, jugoistoku i istoku kontinenta pretežno sunčano i veoma toplo vrijeme. Najviša dnevna temperatura u glavnim gradovima od 20 stepeni u Oslu do 37 u Madridu.

Prognoza za Balkan:

Na većem dijelu Balkana sjutra kišovito povremeno pljuskovi i grmljavina praćeni jakim vjetrovima, a ponegdje se očekuju i obilne padavine.

Znatno manje kiše biće na jugu i jugoistoku gdje se očekuju duži sunčani periodi. Najviša dnevna temparatura u zapadnim i sjeverozapadnim predjelima oko 25, a u ostalim od do 36 stepeni.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.