Blinken stigao u Izrael: Novi pokušaj prekida sukoba

Blinken stigao u Izrael: Novi pokušaj prekida sukoba

Američki državni sekretar Entoni Blinken stigao je danas u posjetu Izraelu čiji je cilj pojačanje diplomatskog pritiska da se postigne sporazum o prekidu vatre u Pojasu Gaze sledeće sedmice.

U okviru desete posjete regionu Bliskog istoka od početka rata u Pojasu Gaze, Blinken će se u ponedjeljak sastati sa izraelskim liderima, uključujući premijera Benjamina Netanijahua, saopštio je Stejt department.

Blinken će nakon Izraela, posetiti Egipat i Katar. Prethodno je Blinken odložio posjetu Bliskom istoku, koja je trebalo da počne 13. avgusta, zbog loše bezbjednosne situacije, javio je američki portal Aksios.

Hamas je 13. avgusta ispalio dvije rakete usmjerene na Tel Aviv, a Izrael je pokrenuo vazdušne udare na Pojas Gaze u kojima je ubijeno 19 Palestinaca u centralnom i južnom dijelu enklave.

U Dohi je u srijedu počela nova runda pregovora o prekidu vatre u Pojasu Gaze, na poziv i uz učešće zemalja posrednica SAD, Egipta i Katara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.