Tokom vikenda lišeno slobode pet lica po potjernicama Interpola
Ilustracija

Tokom vikenda lišeno slobode pet lica po potjernicama Interpola

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju Interpol-Europol-Sirene, lišili su slobode pet lica za kojima je raspisana međunarodna potjernica Interpola.

Službenici policije su sprovodeći mjere i radnje iz svoje nadležnosti lišili slobode V.M. državljanina Republike Srbije, po međunarodnoj potjernici NCB Interpol-a Beč, radi vođenja krivičnog postupka u Beču, zbog sumnje da je izvršio krivična djela kidnapovanje i iznuda i to na način što je zajedno sa više saučesnika kidnapovao i vršeći nasilje, od rodbine oštećenih zahtijevao otkup od 1.000.000 eura. 

"Lice M.J., državljanin Republike Srbije, lišen je slobode po međunarodnoj potjernici NCB Interpol-a Visbaden u cilju obezbjeđivanja njegovog prisustva pred nadležnim organima u krivičnom postupku pred Lokalnim  sudom u Deggendorfu, Njemačka, zbog krivičnog djela nelegalni uvoz velikih količina opojnih droga, za koje se sumnja da je izvršeno na način što je imenovani vršio krijumčarenje opojne droge marihuana kroz Austriju i Njemačku", saopšteno je iz UP-a.

Kako se sumnja, ovo lice je bilo organizator krijumčarenja opojne droge marihuana.

Po međunarodnoj potjernici koju je za njim raspisao NCB Interpol Beograd, lišen je slobode Z.I., takođe državljanin Republike Srbije, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa. Lice se potražuje radi vođenja krivičnog postupka u Aranđelovcu, Republika Srbija.

Državljanin Kosova, H.G., kojeg potražuje UNMIK Kosovo, lišen je slobode zbog ugrožavanja javnog saobraćaja, jer je imenovani bio učesnik saobraćajne nezgode gdje je jedno lice smrtno stradalo, dok je više lica zadobilo teške povrede opasne po život. On je pravosnažno  osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 6 mjeseci.

Policijski službenici su lišili slobode D.Z., državljanina Bosne i Hercegovine, po međunarodnoj potjernici koju je za njim raspisao NCB Interpol Sarajevo.

On se potražuje po naredbi Opštinskog suda u Livnu u cilju obezbjeđivanja njegovog prisustva pred nadležnim organima u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici.

Pomenutim licima je određen ekstradicioni pritvor.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.