Silovit početak NBA finala: Boston za 20 minuta razbio Dalas, i poveo seriju

Sedam dana čekalo se na početak velikog NBA finala, ali je ono potrajalo samo nekih 20-ak minuta.

Uz maestralnu partiju potpuno oporavljenog Kristapsa Porzingisa, koji je 18 od 20 poena postigao u prvom poluvremenu, košarkaši Bostona zabeležili su ubedljivu pobedu na startu finalne serije i poručili Meveriksima da „brejk“ u Masačusetsu nije ista kategorija podviga kao neke pobede na strani na Zapadu.

Bilo je 107:89 za Seltikse rano jutros po našem vremenu.

Porzingis je kao šesti igrač sa klupe predstavljao „faktor X“ u drugoj četvrtini u kojoj je kombinovana postava trenera Džoa Mazule „raznela“ Dalas i stigla do vođstva od 63:35 u 20. minutu igre.

Predvođeni Lukom Dončićem, Mevsi su do poluvremena uspeli da smanje na 21, a sredinom treće četvrtine i na svega osam poena zaostatka (72:64), međutim to je bio povod za novu autoritativnu seriju Seltiksa kojima je tri minuta igre bilo dovoljno za nedostižnih 22 razlike.

Bila je to serija od 14:0 u kojoj su svi članovi petorke Derik Vajt (15 poena, 5 asistencija, Džru Holidej (12 poena, 8 skokova, 5 asistencija), Džejlen Braun (22 poena, 6 skokova, 2 asistencije, 3 ukradene lopte, 3 blokade), Džejson Tejtum (16 poena, 11 skokova, 5 asistencija) i Al Horford (10 poena, 7 skokova, 3 asistencije) imali svoj trenutak dominacije.

Dončić je u debitantskoj utakmici u velikim NBA finalima imao loše šutersko veče (8/14 za dva, 4/12 za tri), ali je na kraju stigao do 30 poena i deset skokova. Međutim, Boston je timskom odbranom uspeo da mu oduzme segment igre koji celu ekipu Dalasa čini boljom, a to su asistencije.

Najbolji strelac lige imao je samo jednu za 38 minuta na terenu, uz četiri izgubljene lopte.

Podbacio je i bivši košarkaš Bostona Kajri Irving, koji se svojevremeno nije lepo rastao sa publikom u „TD Gardenu“. Bek Dalasa nije pogodio trojku iz pet pokušaja i završio je meč sa svega 12 poena uz šut 6/19.

U petorci trenera Džejsona Kida dvocifren je bio samo još Pi-Džej Vašington sa 14 poena, ali takođe bez pogođene trojke. Generalno, Meveriksi su imali užasno veče van linije 7,24. Probali su 27 puta i pogodili sedam.

Drugi meč serije zakazan je za noć između nedelje i ponedeljka u 2 časa ujutru, takođe u Bostonu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.