Saopštenje: Predsjedništvo Mladih evropskih socijalista u radnoj posjeti Crnoj Gori, Savjet mladih DPS Crne Gore njihov domaćin
Foto: Demokratska partija socijalista

Saopštenje: Predsjedništvo Mladih evropskih socijalista u radnoj posjeti Crnoj Gori, Savjet mladih DPS Crne Gore njihov domaćin

Delegacija Predsjedništva Mladih evropskih socijalista, u sastavu Enric Lopez Jurado, Sofie Amalie Stage, Flora Felix, Christopher Lindvall, Joao Martins Pereira, Rachid Khenissi, Evelyn Logghe, Karlo Vedak i Aleksandra Iwanowska, od četvrtka boravi u radnoj posjeti Crnoj Gori.

U Podgorici ih je dočekala potpredsjednica Mladih evropskih socijalista i sekretarka za međunarodnu saradnju Savjeta mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore Kristina Šćepanović i član Biroa Mladih evropskih socijalista i predsjednik Savjeta mladih DPS Budva Lazar Vujačić.

Zvanični dio programa započet je radnom večerom sa predsjednikom DPS-a Danijelom Živkovićem, potpredsjednikom Ivanom Vukovićem, generalnim sekretarom Aleksandrom Bogdanovićem i članovima i članicama Predsjedništva Savjeta mladih DPS Crne Gore na čelu sa predsjednicom Sonjom Milatović. Tom prilikom dominantno su razgovarali o unutarpartijskim izborima, čiji je drugi krug u toku, te o novim vrijednostima koje kroz iste DPS uvodi na političku scenu, te podiže nivo demokratske kulture u našoj zemlji.

Na početku prvog radnog dana, delegacija je posjetila Skupštinu Glavnog grada, gdje se sastala sa mladim odbornicima iz Kluba odbornika naše partije. O političkoj situaciji i sveukupnom stanju u Podgorici, imali su priliku da razgovaraju sa šefom Kluba odbornika DPS-a i potpredsjednikom Savjeta mladih DPS Crne Gore Andrijom Klikovcem, odbornicom Ksenijom Aranitović i odbornicima Stefanom Ćulafićem i Vladanom Arsovićem.

Nakon toga, posjetili su Skupštinu Crne Gore, gdje su ih ugostili šef Kluba poslanika DPS-a Andrija Nikolić i poslanici Ivan Vuković i Sonja Milatović, s kojima su razgovarali o ukupnoj društveno-političkoj situaciji u zemlji, kao i izazovima s kojima se Crna Gora suočava na putu ka EU.

Prvi radni dan u Podgorici obilježio je i susret delegacije sa dugogodišnjim predsjednikom Demokratske partije socijalista Milom Đukanovićem, od kojeg su čuli koji su to najveći izazovi s kojima se susreo tokom svoje političke karijere, kako on posmatra novo političko vrijeme koje Crna Gora živi, ali i gdje je Crna Gora, pa i Zapadni Balkan, danas kada je u pitanju integracioni proces u EU, kao i kako on posmatra ulogu mladih liderki i lidera na tom polju.

Mladi evropski socijalisti posjetili su i Budvu, te se upoznali sa problemima s kojima se nekadašnja kraljica Mediterana u kontinuitetu suočava, od kada je DPS otišla u opoziciju.

Prvi radni dan je završen neformalnim druženjem sa portparolom partije Milošem Nikolićem i članom Izvršnog odbora DPS Crne Gore Nikolom Divanovićem, s kojima su razgovarali o svim etapama koje prolazi mladi čovjek kroz sve partijske strukture, kako bi politički sazreo, u Demokratskoj partiji socijalista.

Zaključno, danas u Podgorici počinje sjednica Predsjedništva Mladih evropskih socijalista, na kojoj će se, između ostalog, razgovarati o predstojećim izborima za Evropski parlament, položaju mladih u Evropi, kao i o zabrinjavajućoj činjenici da unutar EU populizam i desnica dobijaju sve veću podršku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.