DPS Kotor: Zašto se krije Izvještaj o radu predsjednika Opštine?

DPS Kotor: Zašto se krije Izvještaj o radu predsjednika Opštine?

Iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Kotor pitali su zašto se, prema njihovim riječima, krije Izvještaj o radu predsjednika Opštine Vladimira Jokića.

“Svima je dobro poznato, a pri tome to je i zakonska obaveza, da predsjednik Opštine mora da preda Izvještaj o svom radu do 31. marta tekuće godine za prethodnu. Nakon toga, bar bi trebalo, da se na narednoj sjednici SO pred odbornicima nađe taj materijal o kojem se diskutuje, debatuje i na kraju glasa”, saopštili su iz kotorskog DPS-a.

Kako su dodali, neizglasavanje Izvještaja o radu predsjednika predstavlja razlog za razrješenje predsjednika.

“Naravno, naš predsjednik je uredno predao Izvještaj, ali isti nikad nije stigao na klupe odbornika. Da li je Skupština toliko zauzeta da ne može da sazove još jednu Skupštinu i uvrsti ovu tačku? Da li još jedan put pokušavaju da se narugaju ulozi Skupštine i samih odbornika, kao što godinama rade? Da li se uopšte može sazvati Skupština sa potrebnom većinom bez opozicije? Sve i da može, da li bi, sad na kraju parade, baš svi glasali za taj Izvještaj o radu?”, kazali su u saopštenju.

Sigurni su, kaže, da će taj Izvještaj kad-tad doći na dnevni red.

“Da li se radi o radu ili neradu u prošloj godini, tek će da se vidi. Da se nekim slučajem Izvještaj odnosio na ovaj predizborni period, sigurni smo da bi bio dobar, jer se 3 godine nije ništa radilo a sad se ne gase mašine – rade i noću i danju. Vide građani sve, ne može se nerad zaboraviti užurbanim radom 3 mjeseca pred izbore. Panika i konkurencija su sve veće, dan po dan, fotošop ne pomaže a izbori se bliže”, zaključuju iz DPS Kotor.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.