Brajantov šampionski prsten prodat za 859 hiljada eura

Brajantov šampionski prsten prodat za 859 hiljada eura

Zaslužio ga za prvu NBA titulu karijere 2000. godine Šampionski NBA prsten koji je legendarni Kobe Brajant zaslužio za osvojenu titulu 2000. godine prodat je na aukciji za oko 859.000 eura.

Velikan košarke tragično je stradao sa kćerkom u padu helikoptera u januaru 2020. godine. Ovaj šampionski prsten je poklonio ocu Džou, koji je odlučio da proda.

Te 2000. legendarni bek-šuted dočekao je prvu od pet titula karijere (sve u dresu Los Anđeles Lejkersa). Ovo je i najskuplji NBA šampionski prsten do sada prodat na aukcijama.

Poznat je da šampionski rekvizit ima čak 40 dijamanata, uz 14 karata zlata. Na njemu je ugravirano Brajantovo ime, učinak tokom ligaškog sezone i plej-ofa, kao i broj ,,osam“ koji je u toj ranijoj fazi karijere nosio na dresu.

Nije poznato ime kupca, a aukcijska kuća je saopštila da se radi o njihovoj redovnoj mušteriji.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.