Džejms pomjerio granicu koja je izgledala nedostižna: 40.000 poena

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa poraženi su na svom terenu od Denver Nagetsa 114:124 u meču koji će ipak pamtitit kao utakmica na kojoj je LeBron Džejms ubacio svoj 40.000-i poen u svojoj NBA karijeri.

Znalo se još prije početka meča, da će igrač kojeg sa pravom zovu "Kralj" (mada i samo ime LeBron znači tu titulu) vjerovatno baš na ovoj utakmici da probije barijeru koja je izgledala nedostižna, jer mu je trebalo svega devet poena.

I onda početkom druge četvrtine, saigrači su mu "očistili" prostor, ostao je na izolaciji sa Majkl Porterom Džuniorom, kojeg je zaobišao perfektnim rolingom i onda je položio lijevom rukom.

Nastala je ludnica u "Kripto areni", mada za razliku od prošle godine kada je "preskočio" rekord Karim Abdul Džabara i igra bila zaustavljena da se obilježi taj trenutak, sinoć se utakmica jednostavno nastavila.

LeBron svakom utakmicom pomjera granice, postavlja prepreke za nadolazeće generacije, ali teško da se neko od aktuelnih igrača može nadati da će dostići njegove visine. Sa ovih 40.000 poena samo je dao sebi još jedan argument u raspravi "ko je najbolji svih vremena", koja se obično svodi na njega i Majkl Džordana.

Što se same utakmice tiče, Nikola Jokić je ponovo demonstrirao svoje umjeće i sa 35 poena, 10 skokova i 7 asistencija bio jedan od najzaslužnijih, mada treba apostrofirati sjajnog Majkl Portera Džuniora koji je imao perfektnu šutersku noć - 25 poena i 10 skokova, bez promašenog šuta iz igre 10/10 od čega za tri poena 5/5.

Odličnu partiju Denvera je zaokružio Džamal Marej sa 24 poena i 11 asistencija.

Džejms je na kraju dao 26 poena i 9 asistencija, Rui Hačimura je bio solidan sa 23 poena, dok je Entoni Dejvis dao 17 poena i imao 11 skokova, Ostin Rivs 19 poena i čak 14 asistencija.

Denver se sada primakao dvojcu Minesota-OKC i sa 42 pobjede i 19 poraza sigurno da će da nastavi borbu za prvo mjesto Zapada.

Lejkersi su deseti sa 33 pobjede i 29 poraza, ali i sa zagarantovanim mjestom u plej inu, ako ne budu probali da naprave proboj ka jednom od prvih šest mjesta koje vode direktno u doigravanje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.