Luka Dončić pozitivan na koronavirus
Luka Dončić

Luka Dončić pozitivan na koronavirus

Slovenački košarkaš i igrač Dalasa Luka Dončić pozitivan je na korona virus, i nalazi se u Covid-19 protokolu NBA lige, prenijela je HINA.

Dončić je prvo imao lakšu povredu koljena, a potom i zgloba. Zbog problema sa povredama propustio je posljednje dvije utakmice, a ukupno je zbog obje povrede propustio devet od posljednjih sedamnaest utakmica.

Dončić je trebalo da se vrati u ekipu protiv aktuelnog prvaka Milvokija, u noći sa četvrtka na petak, ali sada je Covid-19 protokol označio njegov novi problem. Dončić neće nastupiti i na utakmici protiv Jute.

Dončić je ove sezone u prosjeku bilježio 25.6 poena po utakmici uz 8.5 asistencija i osam skokova. U zdravstvenom i sigurnosnom protokolu pridružio se saigračima Timu Hardaveju, Maksu Kleberu i Džošu Grinu.

Dalas je trenutno osmi u Zapadnoj konferenciji sa skorom od 15 pobjeda i 15 poraza.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.