Grupa košarkaša htjela da prevari NBA: Među 18 uhapšenih i dva bivša učesnika ABA lige
Ilustracija

Grupa košarkaša htjela da prevari NBA: Među 18 uhapšenih i dva bivša učesnika ABA lige

Čak osamnaestorica nekadašnjih NBA košarkaša uhapšeni su u velikoj akciji američke policije i optuženi za prevaru. Oni su lažirajući ljekarske izvještaje željeli da prevare ligu i naplate od zdravstvenog osiguranja NBA ukupno oko četiri miliona dolara.

Jedan od košarkaša koji su uhapšeni je i nekadašnji ljubimac navijača Partizana Milt Palasio – plejmejker iz Belizea igrao je za tim Duška Vujoševića u sezoni 2007/2008, a prethodno je u NBA nastupao od 1999. do 2006. godine.

Uhapšen je i dugogodišnjii starter Memfisa i defanzivni specijalac Toni Alen, korpulentni centar Glen "Velika beba“ Dejvis, nekada velika nada Darijus Majls i nekadašnji NBA šampion i perspektivni centar Vil Bajnam.

Ostali igrači koji su uhapšeni su Sebastijan Telfer (rođak Stefona Marberija), Antoan Rajt, Ruben Paterson (imao u prošlosti problema sa zakonom), Edi Robinson, Gregori Smit, Džamario Mun, Terens Vilijams, Alan Anderson (igrao i za Cibonu), Šenon Braun, Melvin Ilaj, Kristofer Daglas-Roberts i Toni Roten, koji je u prošloj sezoni nastupao za Huventud iz Badalone.

Igrači su se organizovali još 2017. godine i do 2020. su radili zajedno – podnosili su lažne zahtjeve za naknadu medicinskih i stomatoloških usluga koje se zapravo nikada nisu dogodile. Ova nelegalna potraživanja ukupno su iznosila 3,9 miliona dolara, od čega je košarkašima isplaćeno otprilike 2,5 miliona.

Američki NBC navodi da je Terens Vilijams bio taj koji je organizovao grupu i u nju uvodio nove članove. Navodi se da se povezao sa ljekarima koji su im izdavali lažne recepte, kao i da se lažno predstavljao u jednom trenutku.

Slučaj je sličan onom iz 2019. godine, kada je igrač NFL tima Vašington Redskins Klinton Portis pokušao da prevari NFL lažirajući kupovinu sofisticiranih medicinskih instrumenata

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.