Đoković uskoro obara rekord Navratilove
Novak Đoković, Foto: Getty Images

Đoković uskoro obara rekord Navratilove

Najbolji teniser današnjice Novak Đoković započeo je 330. sedmicu na prvom mjestu ATP rang-liste čime je nastavio da se približava još jednom rekordu. Đoković je sačuvao bodove osvojene na nedavno završenom Vimbldonu i uskoro će na vječnoj listi svetskih "brojeva 1" preskočiti i Martinu Navratilovu.

Novak ima 12.113 bodova i ubjedljivo vodi ispred drugoplasiranog Danila Medvedeva (10.370), a odavno je poznato da je novi rekorder po broju sedmica na prvom mjestu u muškom tenisu.

Međutim, ima priliku da postavi nove standarde kada su obje konkurencije u pitanju, pošto su ispred njega ostale samo Martina Navratilova i Štefi Graf.

Čuvena Čehinja je tokom svoje dominacije sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka provela 332 nedjelje kao najbolja na svijetu, ali je izvjesno da će je srpski as prijeteći. Đoković će sigurno prvi ostati još tri sedmice i ispred njega će ostati samo legendarna Njemica.

Štefi Graf ubjedljivo vodi u ovom parametru jer je 377 nedjelja provela kao najbolja teniserka svijeta, ali neće biti iznenađenje ukoliko i nju Novak pretekne sljedeće godine.

Posle Medvedeva, na trećoj poziciji ostao je Rafael Nadal, koji je mogao da sklizne i na četvrto da je Stefanos Cicipas osvojio turnir u Hamburgu. Grk zaostaje 240 bodova za Špancem, dok prvih 10 kompletiraju Aleksander Zverev, Dominik Tim, Andrej Rubljov, Mateo Beretini, Rodžer Federer i Denis Šapovalov.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.