Danska je u polufinalu Evropskog prvenstva
Foto: Reuters

Danska je u polufinalu Evropskog prvenstva

Fudbalska reprezentacija Danske plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva pobjedom protiv Češke rezultatom 2:1 (2:0) u duelu koji je odigran u Bakuu.

Danska je u polufinalu Eura treći put u istoriji, a tek prvi put nakon najvećeg uspjeha i osvojenog šampionata 1992. godine, prenosi Sport klub.

Tomas Dilejni i Kasper Dolberg bili su strijelci za Dansku dok je gol za Češku, peti na šampionatu, postigao Patrik Šik. Junak Danske svakako je i Kasper Šmajhel koji je imao nekoliko veoma dobrih odbrana na početku drugog poluvremena.

Poveli su Danci već u petom minutu meča. Striger je poslao odličan centaršut iz kornera, a Tomas Dilejni je bio sjajan u skoku i poslao je lopu u mrežu.

Imaće Česi prigovor na ovu situaciju jer se činilo da je lopta u korner otišla nakon što se odbila od nekoga od danskih igrača, ali sudija Bjor Kujpers nije ni razmatrao ovu situaciju, a nije se oglasio ni VAR koji i ne provjerava ovakve situacije.

Nakon 15 minuta igre Danci su inicijativu prepustili Česima koji su u nekoliko navrata prijetili preko Holmeša i Šika, ali Šmajhel je bio siguran na svom golu.

Danska se odlučila da čeka prilike iz kontra napada i nakon nekoliko neuspjelih pokušaja čekanje im se isplatilo u 42. minutu. Mele je dobio dobru loptu, lijepo je pobjegao po desnoj strani i uputio laserski precizan centaršut do Dolberga koji nije imao problem da pošalje loptu u mrežu. Bio je ovo 24. gol postignut glavom na ovom Prvenstvu Evrope.

Česi su u drugo poluvreme ušli sa dva napadača i izutetno agresivno. U prva dva minuta nastavka, tri opasne situacije i dvije veoma dobre odbrane Šmajhela koji je ipak ostao nemoćan pred Patrikom Šikom u 49. minutu. Coufal je upisao asistenciju. Šiku je ovo peti gol na šampionatu.

Krmenčik je zapravo bio taj koji je svojim ulaskom unio energiju i živost u igru Češke i na sjajan način doprinio vraćanju svoje reprezentacije u život u ovom meču.

Nakon početnog snažnog pritiska Češke, uspjeli su Danci da obore ritam na nekih 20 minuta do kraja utakmice i da se vrate u svoj ritam čekanja prilika iz kontre. Polsen je dva puta pobjegao i kreirao dvije zanimljive prilike, iz jedne je i šutirao, ali promjene rezultata nije bilo.

Mele je imao fantastičnu priliku da u 82. minutu stavi tačku na ovaj meč, ali na kraju je Vaclik iz ovog dvobija izašao kao pobjednik.

Pokušavali su Česi, ali ispostavilo se da nisu imali snage za taj „finalni napad“ koji bi im eventualno donio produžetak i barem još pola sata igre na ovom Euru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.