CG i Srbija u istoj grupi Lige nacija: Tumbaković nezavodoljan, Krstajić želi prvo mjesto
Liga nacija

Srbija, Crna Gora, Litvanija i Rumunija

CG i Srbija u istoj grupi Lige nacija: Tumbaković nezavodoljan, Krstajić želi prvo mjesto

Žrijebom je odlučeno da u Ligi nacija, novom takmičenju Evropske fudbalske federacije (UEFA) u istoj grupi Lige “C“ igraju reprezentacije Crne Gore i Srbije, a uz njih su tu još Litvanija i Rumunija. Ljubiša Tumbaković, selektor Crnogoraca ubrzo nakon žrijeba izjavio je da nije zadovoljan grupom, dok je srbijanski selektor Mladen Krstajić naglasio da želi prvo mjesto u grupi “4“ Lige “C“.

Tumbaković je istakao da je Crna Gora dobila izuzetno teške protivnike, ali i da će pokušati da budu ravnopravni svima u grupi.

“Iskreno, nisam baš zadovoljan današnjim žrijebom. Očekivali smo protivnike sa kojima bismo mogli lakše da igramo. Međutim, ispostavilo se da ćemo ponovo morati da igramo sa Rumunijom, uvijek neugodnom reprezentacijom, Srbijom, koja je učesnik Svjetskog prvenstva i sa njihovom snagom smo svi veoma dobro upoznati. Na kraju, tu je i Litvanija, koja je neki naš nivo“, kazao je Tumbaković za crnogorske medije, te dodao:

“Ako ništa drugo, pokušaćemo da budemo ravnopravni svim rivalima. To smo već uradili tokom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, kada su u grupi sa nama bile favorizovane selekcije Poljske i Danske, pa čak i Rumunije. Biće veoma teško, ali nam ostaje prostor da kroz martovske i termine u maju i junu organizujemo četiri utakmice kako bi se što bolje pripremili da u septembru, oktobru i novembru napravimo nešto dobro.“

Krstajić je u izjavi za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza Srbije naglasio da su trenutno u fokusu priprema za ono što ih ovog ljeta čeka na Mundijalu u Rusiji.

“UEFA je ispisala nove stranice fudbalske istorije, a voljom žrijeba dobili smo i istorijski duel Srbije i Crne Gore. Biće veoma interesantno. Grupa je neizvjesna, Rumunija gladna uspjeha, Crna Gora uvijek motivisana. Niko nije za podcjenjivanje, naprotiv. Ići ćemo korak po korak, znamo šta želimo, cilj nam je prvo mjesto. O Ligi nacija ćemo ozbiljnije razmišljati poslije Svjetskog prvenstva. Sada je fokus na pripremama za ono što nas očekuje u Rusiji“, rekao je Krstajić.

Utakmice prvog kola u svim grupama Lige nacija igrat će se od 6. do 8. decembra ove godine. Pobjednici grupa u ligama “B“, “C“ i “D“ izborit će nastup u višem rangu za takmičenja nakon ljeta 2020. godine, dok će posljednje plasirani timovi iz grupa Lige “A“, “B“ i “C“ ispasti u niži.

Istovremeno prvoplasirani timovi iz grupa, ukoliko to ne učine kroz kvalifikacije, izborit će nastup u baražu za EURO 2020 koji će se igrati u martu iste godine.

I na narednom EURO 2020 nastupit će 24 reprezentacije, njih 20 koje izbore plasman kroz kvalifikacije (po dva prvoplasirana tima iz deset grupa), te četiri iz baraža Lige nacija.

Finalni turniru elitne Lige “A“ na kojem će nastupiti pobjednici četiri grupe igrat će se od 5. do 9. juna 2019. godine, poslije kojeg će biti poznat prvi osvajač trofeja u premijernoj sezoni novog UEFA-inog takmičenja.

Domaćina finalnog turnira odredit će Izvršni odbor UEFA-e u decembru ove godine. Bit će to jedna od zemalja reprezentacija učesnika Final Foura. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.