Milatović: Naša dužnost je da marljivim radom razvijamo Žabljak i Crnu Goru
Jakov Milatović

Predsjednik Crne Gore čestitao Dan Opštine

Milatović: Naša dužnost je da marljivim radom razvijamo Žabljak i Crnu Goru

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je čestitke povodom 17. septembra Dana opštine Žabljak rukovodstvu opštine, odbornicama i odbornicima i svim stanovnicima tog grada.

"Slavna slobodarska prošlost Žabljaka i Crne Gore, za čiju slobodu su životе položili brojni Durmitorci, opominje nas i sada da, više nego ikada prije, moramo čuvati temeljne vrijednosti antifašizma, kao osnovnih postulata na kojima je izgrađeno naše društvo.

Zato se danas sa pijetetom i zahvalnošću sjećamo herojstva, hrabrosti i vizije stanovnika durmitorskog kraja i njihove borbe za slobodu i dostojanstvo naše zemlje. Stoga je i naša dužnost da u vremenima mira i slobode, uložimo dodatan napor, i da marljivim radom razvijamo Žabljak i Crnu Goru, kako bi stvorili bolju i sigurniju budućnost za sve građanke i građane naše zemlje.

Smješten u srcu crnogorskog sjevera, okružen netaknutim ljepotama nacionalnog parka Durmitor, kao što su kristalno čisto Crno jezero, moćni vrhovi Bobotovog kuka i Savinog kuka, Sedla i Prutaša - sa veličanstvenim pejzažima koji ostavljaju bez daha i predstavljaju glavni potencijal za dalje unaprjeđenje turističke ponude u ovom kraju. Zato, razvoj održivog turizma, koji će sačuvati prirodna bogatstva, ali istovremeno omogućiti ekonomski prosperitet lokalne zajednice, u narednom periodu mora biti u fokusu donosilaca odluka na lokalnom i državnom nivou", naveo je Milatović.

Kako je dodao, pametna ulaganja u infrastrukturu, plansko upravljanje prostorom, otvaranje novih radnih mjesta kroz intenziviranje investicionog ciklusa, ali i briga o resursima - mora biti prioritet.

"Jedino se na taj način Žabljak može svrstati u red sa razvijenim regionalnim i evropskim turističkim centrima, što ovaj grad sa bogatstvom svojih prirodnih ljepota i nemjerljivim ljudskim potencijalom apsolutno zaslužuje.

Želim da istaknem da u meni, kao Predsjedniku Crne Gore, imate snažnu podršku i iskrenog partnera za sve konstruktivne inicijative i aktivnosti koje su usmjerene na razvoj vaše opštine i razvoj našeg sjevera.

Još jednom, uz najbolje želje za lični i profesionalni napredak, čestitam vam Dan opštine i želim puno uspjeha u godinama koje su pred nama", poručio je Milatović u čestitki.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.