Mujović: Nikad neću biti sa vama, naprotiv, još jače protiv vas
Saša Mujović

Nosilac liste PES-a u Podgorici odgovorio na prozivke Nikolića

Mujović: Nikad neću biti sa vama, naprotiv, još jače protiv vas

Kao član Savjeta za naučnoistraživačku djelatnost pri Ministarstvu nauke, izabran u ime akademske zajednice, a ne po partijskom ključu ili ne daj Bože kao vaš simpatizer ili član, imao sam posebno zaduženje da se bavim izradom Strategije pametne specijalizacije – Oblast Energije (S3 Strategija), saopštio je Saša Mujović, nosilac liste koalice Pokret Evropa sad- Demokrate.

Mujović je odgovorio na prozivke Miloša Nikolića, portparola DPS-a, koji je objavio njegovu fotografiju za koju tvrdi da je nastala "na jednom od štabova DPS-a održanih uoči lokalnih izbora u Podgorici 2022. godine. Mujović je u saopštenju naveo da reagovanje šalje radi javnosti, a ne radi DPS-a, jer "ima potrebu da obrazloži dimenzije manipulacije".

"Kakav je i koliki moj doprinos bio na tom polju možete konsultovati i bivšu ministarku i bivšu članicu vaše partije gospođu Sanju Damjanović. Ova strategija je predstavljena nekadašnjem premijeru Markoviću na sjednici KEP-a. Na poziv nekadašnje ministarke ekonomije Dragice Sekulić, sa kojom se poznajem iz srednjoškolskih i fakultetskih dana odazvao sam se skupu koji je organizovan u septembru 2022. godine. Da je bilo ko, nezavisno od partijske ili bilo koje druge pripadnosti, tražio konsultacije na temu iz domena struke koju pokrivam, odazvao bih se, jer to smatram obavezom univerzitetskog profesora i građanina zainteresovanog za napredak svoje zemlje", saopštio je Mujović.

On je napomenuo da nije bio upoznat ko će učestovati na skupu.

"U hotelu "Voco", gdje je nastala famozna fotografija bili su prisutni bivši državnici, bivši ministri, profesori univerziteta, privrednici. Tema je bila politička. Skup sam napustio odmah po tom saznanju. Da DPS manipuliše fotografijom može potvrditi gospodja Sekulić. A da nisam pristalica vaše politike valjda vam je bilo jasno i kada sam odbio da se u ime akademske zajednice prije 30. avgusta obratim na vašem partijskom skupu. Neću dozvoliti da se moje ime, rad i napori iskoriste za vaše manipulacije. Za razliku od vas, ja poštujem granice između državnih projekata i partije, jer istinska demokratija i transparentnost nemaju ništa sa partijskim interesima. I još nešto, ono što vas najviše nervira i vas i one sa kojima ste srusili vlast u Podgorici - niti sam ikad, niti ću ikad biti sa vama, naprotiv još jače protiv vas", poručio je Saša Mujović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.